Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Polta rasvaa syömällä oikein – nämä raaka-aineet auttavat

chili
Chili on yksi tunnetuimmista ruoansulatuksen toimintaa edistävistä mausteista.Shutterstock
Julkaistu 08.10.2015 17:28
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Popsugar.com listasi yhteen raaka-aineita, joiden avulla aineenvaihdunta tehostuu ja rasva palaa entistä tehokkaammin.

Kun aineenvaihdunnalle antaa oikeanlaisella ravinnolla vauhtia, palaa rasva kehosta entistä helpommin. Poimi vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa suosia, jotta saisit lisäbuustia rasvanpolttoon!

Chili

Etenkin tuliset chilit tunnetaan ruoansulatuksen vauhdittajina. Tämä perustuu siihen, että chilin sisältämä kapsaisiini kiihdyttää aineenvaihduntaa – ja ehkäisee mielitekoja.

Kokojyvätuotteet

Kokojyvätuotteet hellivät kuitupitoisuutensa vuoksi ruoansulatusta, ja niiden syöminen voi siksi auttaa polttamaan myös rasvaa. Tuotteiden pakkausselosteista kannattaa aina tarkistaa, että valittu tuote on varmasti kokojyvää.

Kahvi

Kofeiini stimuloi kehon hermojärjestelmää. Popsugarin mukaan kahvikupillisen vaikutus aineenvaihdunnan tehostumiseen voi olla huikea: kahvi voi tehostaa aiheenvaihdunnan toimintaa jopa kahdeksan prosenttia tavalliseen verrattuna.

Viinietikka

Mausteena ja kastikkeena käytetty viinietikka voi auttaa polttamaan rasvaa. Tutkimuksessa on saatu viitteitä siitä, että viinietikan rasvaa polttava vaikutus perustuisi sen sisältämään happoihin.

Sitrushedelmät

Sitrushedelmät voivat olla korvaamaton apu ruokavalioremontin osana, sillä ne tehostavat aineenvaihdunnan toimintaa. Jos tavoitteena on laihtua, kannattaa epäterveellisen välipalan sijaan syödä sitrushedelmiä.

Mausteet

Kun aineenvaihdunnan haluaa pitää mahdollisimman tehokkaana optimaalista rasvanpolttoa ajatellen, ei mausteissa kannata säästellä. Chilin ohella erityisesti kurkuma ja kaneli tunnetaan ruoansulatusta vilkastuttavina mausteina.

Lähde: Popsugar

Tuoreimmat aiheesta

Painonhallinta