Porilainen hulluus johti ennätystorttuun: Yli 30 kiloa "täyttä, tuhtia ja jämäkkää tavaraa"
Kahvila päätti tempaista ja leipoa asiakkaidensa piristykseksi valtavan runebergintortun.
Porilaisessa Petras Cafessa toteutettiin tänä vuonna varsinainen mahtitorttu.
Konditoria-leipomossa saatiin nimittäin päähän valmistaa Suomen suurin runebergintorttu.
– Tämä on tällaista porilaista hulluutta, kahvilan yrittäjä Petra Onnela naureskelee.
Katso yllä olevalta videolta, miltä torttu näyttää.
Kahdeksan kiloa sokeria, 30 kananmunaa ja kahdeksan kiloa voita
Vaikuttavalta näyttävän, 46 senttiä korkean ja yli 30-kiloisen runebergintortun leipoi kahvilassa työskentelevä leipuri Satu Koivunen.
Porin torttu vie siis Suomen suurimman runebergintortun tittelin, jota on vuodesta 2019 asti pitänyt Fazer Leipomon 40 senttiä korkea torttu.
Ensimmäisen punnituksen jälkeen torttua on vielä hieman kostutettu rommi-sokerivedellä, mutta ei ihan samassa mittakaavassa kuin tavallisen kokoisia, ettei se lähde murenemaan.
Tortun leipomiseen meni noin kahdeksan kiloa sokeria, 30 kananmunaa ja kahdeksan kiloa voita.
– Tämä on ihan täyttä, tuhtia ja jämäkkää tavaraa, Petra Onnela toteaa.
Onnelan mukaan suunnitelmana on, että torttu tarjoiltaisiin kahvilan asiakkaille maanantai-iltana.
Isosta tortusta saa kahvilan laskelmien mukaan lohkottua ainakin 240 pienempää torttua, jotka tarjotaan nopeinten paikalle saapuville.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa