Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porilainen hulluus johti ennätystorttuun: Yli 30 kiloa "täyttä, tuhtia ja jämäkkää tavaraa"

0:16img
Porissa leivottiin valtavan kokoinen runebergintorttu.
Julkaistu 05.02.2024 07:34

Emmi Niiniaho

Kahvila päätti tempaista ja leipoa asiakkaidensa piristykseksi valtavan runebergintortun.

Porilaisessa Petras Cafessa toteutettiin tänä vuonna varsinainen mahtitorttu.

Konditoria-leipomossa saatiin nimittäin päähän valmistaa Suomen suurin runebergintorttu.

– Tämä on tällaista porilaista hulluutta, kahvilan yrittäjä Petra Onnela naureskelee.

Katso yllä olevalta videolta, miltä torttu näyttää.

Lue myös: Tiesitkö tätä yksityiskohtaa runebergintortusta? Sisältää raaka-aineen, jota ei alun perin ollut mukana

Kahdeksan kiloa sokeria, 30 kananmunaa ja kahdeksan kiloa voita

Vaikuttavalta näyttävän, 46 senttiä korkean ja yli 30-kiloisen runebergintortun leipoi kahvilassa työskentelevä leipuri Satu Koivunen.

Porin torttu vie siis Suomen suurimman runebergintortun tittelin, jota on vuodesta 2019 asti pitänyt Fazer Leipomon 40 senttiä korkea torttu.

Ensimmäisen punnituksen jälkeen torttua on vielä hieman kostutettu rommi-sokerivedellä, mutta ei ihan samassa mittakaavassa kuin tavallisen kokoisia, ettei se lähde murenemaan.

Tortun leipomiseen meni noin kahdeksan kiloa sokeria, 30 kananmunaa ja kahdeksan kiloa voita.

– Tämä on ihan täyttä, tuhtia ja jämäkkää tavaraa, Petra Onnela toteaa.

Onnelan mukaan suunnitelmana on, että torttu tarjoiltaisiin kahvilan asiakkaille maanantai-iltana. 

Isosta tortusta saa kahvilan laskelmien mukaan lohkottua ainakin 240 pienempää torttua, jotka tarjotaan nopeinten paikalle saapuville.

Lue myös: Tunnetko tarinaa Runebergin torttujen takana?

Lue myös: Ethän tee näin? Pieni virhe kananmunan kanssa voi kostautua

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Runebergin päivä