Punajuurikakku lime-tuorejuustokuorrutteella kruunaa syksyisen viikonlopun. Herkku kelpaa mainiosti tarjottavaksi kahvipöytään.
Yllä olevalla videolla kerrotaan vinkkejä ruoan säilytykseen.
Mitt Kök -sivusto kertoo, miten loihdit herkullisen punajuurikakun, jossa on säväys limeä. Reseptin heille lähetti Elisabeth Johansson.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Punajuurikakku lime-tuorejuustokuorrutteella
Ainesosat:
Punajuurikakku:
3 kananmunaa
3 dl kookossokeria
3 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 ½ tl kanelia, jauhettuna
1 tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa
1 ½ dl rapsiöljyä
4 ½ dl karkeasti raastettuja punajuuria
Kuorrute:
50 g pehmeää voita
1 lime
2 tl limen mehua riven, hienoksi jauhettua raastetta
300 g tuorejuustoa
½ dl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje:
1. Punajuurikakku: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Asettele uunivuokaan leivinpaperi, mitoiltaan noin 25x20 senttimetriä.
3. Vispaa kananmunat ja kookossokeri kuohkeaksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää se kananmunaseokseen.
5. Lisää rapsiöljy ja raastetut punajuuret.
6. Kaada seos vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Voit kokeilla tikulla, milloin kakku on kypsä.
7. Päällyste: Vatkaa voi ja limemehu.
8. Sekoita tuorejuusto ja hunaja erillisessä kulhossa.
9. Sekoita voita vähän kerrallaan tuorejuustoon. Sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.
10. Levitä päällyste kakun päälle ja koristele limenkuorilla.
Lähde: Mittkok.expressen.se