Rasvaa polttava terveysjuoma syntyy tutusta raaka-aineesta – kokeile helppoa reseptiä!
Persilja, sitruuna ja omenaviinietikka sekoitetaan kuuman veden kanssa rasvaa polttavaksi juomaksi.
Iltojen pimetessä herkkuhimo saattaa iskeä, ja pikkuhiljaa juhlapyhien lähestyessä tortut, piparkakut ja muut herkut alkavat tulla osaksi ruokavaliota. Ei ole mikään ihme, että vyötärölle saattaa kertyä muutama ylimääräinen kilo.
Rasvanpolttojuoma persiljasta
Rasvanpoltossa tehokkaana apuna voi toimia persiljasta, sitruunasta ja omenaviinietikasta valmistettu juoma. Valmistelukaan ei ole vaikeaa, sillä juoma syntyy muutamassa minuutissa kotona.
Persiljassa on vain hyvin vähän kilokaloreita, mutta paljon antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja. Ravintoaineet auttavatkin pääsemään eroon turhista nesteistä ilman turvotusta tai muuta epämiellyttävää tunnetta vatsassa.
LUE MYÖS: Superjuoma, joka saa rasvan palamaan ja estää flunssan – avaa jääkaappisi ja nauti vaikka heti
Sitruuna taas poistaa kehoon kertyneitä toksiineja, joka saattaa myös kiihdyttää vatsalle kertyneen rasvan palamista.
Omenaviinietikan on todettu esimerkiksi japanilaisille tehdyssä, vuonna 2009 julkaistussa tutkimuksessa vaikuttavan rasvan määrään kehossa. Omenaviinietikan sisältämä etikkahappo on rasvanpoltossa avainasemassa.
Kolme kuukautta kestäneen tutkimuksen aikana osallistujat nauttivat 0,3 desilitrasta nollaan desilitraan omenaviinietikkaa muun juoman seassa. Tulosten mukaan omenaviinietikkaa nauttineilla oli merkittävästi kapeampi vatsan ympärys, vähemmän sisäelinrasvaa ja muutenkin rasvaa kehossa.
Helppoa juomaa kannattaa nauttia tyhjään vatsaan kaksi kertaa päivässä. Maku ei välttämättä ole kaikkien mielestä paras mahdollinen, mutta terveellistä juoma ainakin on.
Ainekset:
2–3 ruokalusikallista tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 sitruuna
1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa
2 lasillista vettä
Valmistus:
Kiehauta vesi ja kaada se leikeltyjen persiljoiden päälle. Anna hautua 3–5 minuuttia. Siivilöi tee ja anna sen jäähtyä. Sen jälkeen purista sitruuna ja lisää omenaviinietikka. Sekoita hyvin ja nauti heti.
Lähteet: Newsner, Healthy Food Style
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka