Hannan soppa –bloggaaja kertoo vinkkinsä smoothien valmistukseen. Ainesten suhteen rajana on vain oma mielikuvitus.
Hanna Hurtta kirjoittaa ruoanlaittoon keskittyvää Hannan soppa –blogia. Kyselimme häneltä muutamia käytännön vinkkejä maistuvan smoothien tekoon.
– Itse teen aika usein sellaisen smoothien, johon tulee mustikoita, banaania, kaura- tai mantelimaitoa ja tahinia, Hanna vinkkaa.
1) Banaani
Hannan suosikki on pakastebanaaneista syntyvä kuohkea ja hieman paksumpirakenteinen smoothie.
– Jos banaanit ovat vaarassa mustua tai mennä pilalle, voi niitä paloitella talteen pakkaseen.
2) Raaka-aineissa vain taivas rajana
Smoothieen voi laittaa ihan mitä tahansa vihanneksia ja marjoja, esimerkiksi avokadoa. Kaikenlaisia vihreitä ainesosia voi lisätä, esimerkiksi pinaattia tai tammenlehtisalaattia
3) Yrtit
Hanna kertoo käyttävänsä paljon minttua, sitruunamelissaa ja basilikaa.
– Jos haluan hullutella, saatan laittaa sekaan korianteria, nainen toteaa.
3) Kasvimaidot
Hanna suosii smoothieissa kasvimaitoja ja kookosvettä. Omenamehukin voi sopia nesteeksi.
– Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.
4) Jos teet smoothien kulhoon, tee siitä paksumpi
Jos haluaa tehdä kulhoihin näyttävän näköisiä smoothieannoksia, kannattaa tehdä seoksesta vähän paksumpaa. Silloin koristeet pysyvät päällä paremmin.
– Rakenteesta saa paksumpaa esimerkiksi lisäämällä kaurahiutaleita tai mantelijauhoa, Hanna kertoo.
* * *
Aamupalasmoothie ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin ohjeilla.
0:53