Ruokabloggaaja Hanna paljastaa nyt parhaat smoothievinkkinsä – "vain mielikuvitus on rajana"

vihersmoothie
Oletko maistanut vihersmoothieta? Shutterstock

Hannan soppa –bloggaaja kertoo vinkkinsä smoothien valmistukseen. Ainesten suhteen rajana on vain oma mielikuvitus.

Hanna Hurtta kirjoittaa ruoanlaittoon keskittyvää Hannan soppa –blogia. Kyselimme häneltä muutamia käytännön vinkkejä maistuvan smoothien tekoon. 

– Itse teen aika usein sellaisen smoothien, johon tulee mustikoita, banaania, kaura- tai mantelimaitoa ja tahinia, Hanna vinkkaa. 

1) Banaani

Hannan suosikki on pakastebanaaneista syntyvä kuohkea ja hieman paksumpirakenteinen smoothie.

– Jos banaanit ovat vaarassa mustua tai mennä pilalle, voi niitä paloitella talteen pakkaseen. 

2) Raaka-aineissa vain taivas rajana

Smoothieen voi laittaa ihan mitä tahansa vihanneksia ja marjoja, esimerkiksi avokadoa. Kaikenlaisia vihreitä ainesosia voi lisätä, esimerkiksi pinaattia tai tammenlehtisalaattia

3) Yrtit

Hanna kertoo käyttävänsä paljon minttua, sitruunamelissaa ja basilikaa.

– Jos haluan hullutella, saatan laittaa sekaan korianteria, nainen toteaa.

3) Kasvimaidot

Hanna suosii smoothieissa kasvimaitoja ja kookosvettä. Omenamehukin voi sopia nesteeksi.

– Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana.

4) Jos teet smoothien kulhoon, tee siitä paksumpi

Jos haluaa tehdä kulhoihin näyttävän näköisiä smoothieannoksia, kannattaa tehdä seoksesta vähän paksumpaa. Silloin koristeet pysyvät päällä paremmin. 

– Rakenteesta saa paksumpaa esimerkiksi lisäämällä kaurahiutaleita tai mantelijauhoa, Hanna kertoo.

* * *

Aamupalasmoothie ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin ohjeilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!