Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Teresa Välimäen mahtava puurovinkki: "Käänsi puolelleen henkilön, joka ennen maistamista kertoi vihaavansa kaurapuuroa"

0:55img
Julkaistu 01.11.2020 08:59

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vaikka et normaalisti pitäisi kaurapuurosta, kannattaa kokeilla rohkeasti kokki Teresa Välimäen puuroa, joka saa makua muun muassa banaanista. 

Videolla ohje nerokkaaseen kahvipuuroon!

Kokki ja ruoka-alan monitaituri Teresa Välimäeltä ilmestyi lokakuussa uusi ranskalaiseen maaseutukeittiöön nojaava Le Keittokirja -teos (Readme 2020). Kirja kokoaa yhteen Teresan rakkaimmat reseptit Ranskasta. Mukana on runsaasti myös aamiaisreseptejä, kuten yksi erityisen hyvä puuroresepti.

Teresa kertoo, että on oppinut syömään puuroa vasta aikuisena. Hän kertoi aiemmin Elovenan puuropäivän haastattelussa syövänsä ainoastaan kaurapuuroa. 

–  Puuroista syön ainoastaan kaurapuuroa, muista viljoista tehdyt puurot eivät minulle oikein maistu. Kaurapuuroa syön sekä lämpimänä että kylmänä tuorepuurona. Hotellien aamiaiskaurapuuroon laitan voisilmän, tilkan maitoa, siemeniä ja pähkinöitä.

Mahtava puurovinkki: Soseuta joukkoon banaania

KERTAKÄYTTÖ banaanipuuro

Banaani-kaurapuuro Le Keittokirjassa. Kuva: Hanna Hurtta.

Teresan kaurapuuro-ohjeessa banaani soseutuu puuron joukkoon. Kirjassaan Teresa ylistää puuroaan niin hyväksi, että siitä tykkäävät jopa puuronvihaajatkin.

– Tämä puuro käänsi puolelleen henkilön, joka ennen maistamista kertoi vihaavansa kaurapuuroa.

Miten Teresan banaani-kaurapuuro sitten valmistuu? 

– Keitä kaurapuuro mantelimaitoon, mausta ripauksella suolaa, kanelia ja hunajaa. Kun puuro hautuu, lisää joukkoon kuutioitua banaania sekä kouralliset auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä. Sekoita niin, että banaani soseutuu puuron joukkoon. Voit vielä viipaloida banaania annoksen pinnalle ja lorauttaa päälle lusikallisen hunajaa, jos haluat.

Kirjassaan Teresa suosittelee kokeilemaan banaani-kaurapuuron päällä myös vaahterasiirappia ja kanelia. 

LUE MYÖS: Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan kaurapuuron valmistamiseen – yksi oleellinen ainesosa: "Mitä enemmän, sen parempaa"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka