Maukasta salaatinkastiketta on helppo tehdä itse! Nappaa Satu Koiviston ohje.
Sunnuntaina julkaistavassa tuoreessa Halpa vs. kallis -jaksossa maistellaan eri brändien sinappisia salaatinkastikkeita.
Salaatinkastiketta on kuitenkin helppo valmistaa myös itse!
Lue myös: Mitä eroa on jääsalaatilla, lehtisalaatilla ja friseesalaatilla?
"Tämän osaisi tehdä vaikka silmät kiinni"
Ruokakirjoittaja, kokki ja toimittaja Satu Koivisto vinkkaa blogissaan ohjeen todella yksinkertaiseen salaatinkastikkeeseen.
Tämä sinappinen salaatinkastike kruunaa vihersalaatin.
– Ajatus olisi, että tämän osaisi tehdä vaikka silmät kiinni niinäkin päivinä, kun ruoan laittaminen, varsinkaan minkään ylimääräisen, ei varsinaisesti houkuttele, Satu kirjoittaa.
Sadun ohjeessa salaatinkastiketta tehdään vain kerta-annoksen verran, mutta sitä voi aivan hyvin valmistaa myös ison purkillisen jääkaappiin.
Salaatinkastikkeen valmistamista varten tarvitaan isokokoinen ja laakea salaattikulho sekä kierrevatkain.
– Ideana on, että kastike sekoitettaessa leviää ympäri kulhon reunoja ja salaatinlehdet pääsee pyörittelemään kauttaaltaan tarpeeksi hellästi.
Lue myös: Punnitsimme 30 jääsalaattipussia ruokakaupassa – tässä tulos
Sadun salaatinkastike
2 tl sitruunamehua
2 tl Dijon-sinappia
1/2 dl öljyä
1/6 tl suolaa
ripaus mustapippuria
- Mittaa sitruunamehu ja Dijon-sinappi ison, laakean salaattikulhon pohjalle. Sekoita kierrevatkaimella.
- Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaimella sekoittaen, jotta saat kastikkeen.
- Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Katso myös video: Pizzatäytteet muutamalla eurolla! Nerokas ruokakauppakikka
1:31Näin säästät pizzatäyteostoksilla.