Nyt on nopea ja ravitseva kalaruoka! Hyödynnä jämät: "Kannattaa kokeilla"
Kalasalaatti on helppoa ja ravitsevaa ruokaa niin arkeen kuin juhlaankin.
Kerroimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin Henri Alénin arkiruokavinkeistä. Huomenta Suomessa helmikuussa vieraillut kokki Henri Alén paljasti lähetyksessä yhden suosikkiarkiruoistaan ja jakoi myös sen ohjeen katsojille.
Alén kertoi tekevänsä itse usein nopeasti ja helposti valmistuvaa italialaista tonnikalasalaattia.
– Tämä on yksi parhaista ruoista monestakin syystä. Ensinnäkin se on edullinen, todella ruokaisa, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään. Tämä paranee vain. Toisena päivänä vielä parempi, kolmantena kaikkein parhaimmillaan, Alén ylisti.
Lue myös: Henri Alénin mahtava tonnikalasalaatti: "Edullinen, sisältää paljon proteiinia ja säilyy pitkään"
Kalasalaattiin edelliselta aterialta yli jääneet kalat
Nyt myös kalayhdistys Pro Kala ry muistuttaa ravitsevan kalasalaatin hyödyistä. Kalayhdistyksen mukaan kalasalaatti on moneen muuntuva ruoka: se voi olla nopea arkilounas tai juhlapöydän keskipiste.
– Salaattiin sopivat monenlaiset kalat, esimerkiksi lohi, siika, kuha, muikku ja silakka. Salaatti on hyvä tapa hyödyntää myös edelliseltä aterialta yli jäänyt kala – kannattaa kokeilla erilaisiin salaatteihin esimerkiksi uunikalaa, savukalaa ja kylmäsavukalaa, yhdistyksestä vinkataan.
Myös säilykkeet sopivat salaatteihin mainiosti, ja kannattaa rohkeasti kokeilla uudenlaisiakin kalatuotteita tutun tonnikalan lisäksi.
Tee salaatista ruokaisaa helposti
Ruokaisuutta kalasalaattiin saa lisäämällä joukkoon esimerkiksi kananmunaa tai kypsää riisiä, pastaa, ruokakauraa tai kvinoaa. Henri Alénin tonnikalasalaatissa ravitsevuudesta pitävät huolen puolestaan pavut.
– Arkisestakin salaatista saa helposti mielenkiintoisen, kun siihen yhdistää muutamaa erilaista salaattilaatua ja hyvän kastikkeen, kalayhdistyksestä puolestaan muistutetaan.
Lohi-mozzarellasalatti
kerä salaattia
1 purkki mozzarellapalloja
4 tomaattia
2 avokadoa
1 pkt kylmäsavulohta (150–200 g)
suolaa, mustapippuria
tuoretta tilliä
Kastike:
½ dl öljyä
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl appelsiinimehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmista ensin salaatti: huuhtele salaatinlehdet ja kuivaa ne. Valuta mozzarellapalloista vesi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa siivuiksi. Kuori avokado, poista kivi ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna kylmäsavulohi suikaleiksi. Kokoa salaattiannokset lautasille sektoreiksi tai tee yksi suuri salaatti vadille. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja ripottele kalalle tilliä.
Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen.
Lähde: Pro Kala ry
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka