Moni meistä säilyttää vodkaa pakastimessa, mutta tämä on juoma-asiantuntijan mukaan virhe, johon ei missään nimessä kannattaisi sortua. Nosta siis pullo viimeistään nyt takaisin pöydälle tai kaapin päälle!
VIDEO: Samppanjan kaatamisessa on omat niksinsä.
Jos rakastat jääkylmiä vodkashotteja, juoman säilyttäminen pakastimessa voi tuntua hyvältä ajatukselta. Vodkamerkki Grey Goosen takana vaikuttava Francois Thubault kuvailee vodkan säilyttämistä pakastimessa kuitenkin viimeiseksi asiaksi, johon kannattaa sortua.
Thubaultin mukaan pakastuksella on negatiivinen vaikutus juoman makuun, ja etenkin laatuvodkat kannattaa napata pakastimesta pois mahdollisimman nopeasti.
Jäähdyttäminen heikentää juoman makua
Pakastimen sijaan Thubault suosittelee säilyttämään vodkaa huoneenlämmössä, mutta tarjoilemaan sen jääpalojen kera.
Huoneenlämpöisenä nautittuna vodkan maku voi asiantuntijan mukaan olla hieman liian aggressiivinen, mutta muutaman jääpalan kanssa nautittuna juoma viilentyy nopeasti ideaalilämpötilaan; 0–4-asteeseen.
Samaa mieltä vodkan pakastamisesta on myös mixologi Claire Smith.
– Raaka-aineen maku ja persoonallisuus heikentyvät jäähdytettäessä, Smith kertoo Complex-sivuston haastattelussa.
Jos kuitenkin omistat halpaa ja kurkkua polttavaa vodkaa, juoman jäähdyttäminen voi tässä tapauksessa olla hyvä idea.
Lähde. TheSun