Satu leipoi kakun, joka maistuu aivan Snickers-suklaalta: "Tämä on kyllä aivan järjettömän hyvää"
Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto leipoi aivan Snickers-suklaalta maistuvan kakun. Herkku herätti niin paljon kiinnostusta Sadun Instagramissa, että hän päätti jakaa reseptin taivaalliseksi kuvaamaansa herkkuun.
Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto jakoi taannoin suositulle Instagram-tililleen kuvamateriaalia leipomastaan suklaisesta kakusta. Kakku valmistuu kolmeen kerrokseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja lopputulos muistuttaa makumaailmaltaan Snickers-suklaata. Kakusta saa myös helposti vegaanisen, kun käyttää kaurakermaa ja vegaanista voita.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
– Tämä herkku vilahti pariin otteeseen Instagramini stooreissa, enkä muista mistä reseptistä olisin saanut yhtä paljon kyselyitä. Suussa sulava muropohja, pehmeä suolapähkinäkinuski ja vielä päällä suklaaganache. Enkä yhtään ihmettele, että kiinnostuitte, tämä on kyllä aivan järjettömän hyvää, Satu kirjoittaa blogissaan.
Kakun valmistaminen suoraviivaista, mutta ole tarkkana muutamassa kohdassa
Sadun mukaan kakun valmistaminen on melko suoraviivaista, mutta ihan helpoimmasta päästä sen leipominen ei kuitenkaan ole. Kakun valmistuksessa on tiettyjä vaiheita, jotka vaativat tarkkuutta. Täytteeseen tulee esimerkiksi suolapähkinäkinuskia, jota ei kannata keitellä turhan pitkään, jotta siitä ei tule liian tönkköä.
Myös suklaaan sulattaminen ganachea varten ei ole aivan yksinkertaista, sillä se voi kärähtää helposti. Satu kertoo blogissaan oppineensa Ravintolakoulu Perhon ravintolassa kokkiopintojensa yhteydessä hyvän tavan kuorrutteen tekoon.
– Kuumennan kerman pienessä paksupohjaisessa kattilassa höyryävän kuumaksi. Kerma ei saa kiehua, vain höyrytä, ja tämä tapahtuu äkkiä, minuutissa parissa hellan tehosta riippuen, muista sekoittaa. Sitten odotan varmuuden vuoksi ihan pienen hetken, jotta kerma ehtii hiukan jäähtyä, ja kaadan suklaat kattilaan. Odotan taas pari minuuttia, jotta suklaa alkaa sulaa, ja sitten sekoitan suklaan ja kerman tasaiseksi.
Lue tarkempia valmistusvinkkejä Sadun blogista ja nappaa resepti MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen reseptipankista: Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku
Katso myös: Jos laiskottaa, voit valmistaa kahden ainesosan mukikakun!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka