Testaa suklaamousse, joka ei tunne käsitettä "liian överi" – enemmän on todellakin enemmän

srirachamousse
Jos jälkiruoka saa olla mielestäsi reippaasti överi, kokeile tätä Sriracha rocky road -ohjetta. MTV Uutiset

Sriracha-mausteseoksella ryyditetty rocky road on jokaisen suklaanystävän unelma.

Rocky road -jälkiruoka sisältää yleisesti ottaen suklaata, vaahtokarkkeja sekä muita tekstuuria tuovia lisukkeita.

Keittiömestari Petteri Kanerva loihti Pauligin järjestämässä mediatilaisuudessa jälkiruoasta tex-mex-hengessä fuusiokeittiön tuotoksen, jossa rocky road -suklaamousse maustetaan srirachalla ja syödään rapeiden tortillataskujen välissä.

Lopputulos on varsinkin suklaanystäville vastustamaton herkku, johon sriracha-mausteseos tuo lempeää tulisuutta.

Näin suklaa kannattaa sulattaa

Kanerva neuvoo sulattamaan suklaan vesihauteessa, sillä se on turvallisin tapa sulattaa suklaata.

– Suklaa palaa todella helposti. Jos se menee liian kuumaksi, siitä tulee kitkerän makuinen ja sokeri erottuu suklaasta, Kanerva kertoo.

Jos haluat kuitenkin turvautua mikroon, suklaa kannattaa Kanervan mukaan sulattaa "pulsseina", eli noin 30 sekuntia kerrallaan, ja sekoittaa aina välillä.

Suklaan ei kannata antaa jäähtyä ihan kokonaan ennen sen sekoittamista tuorejuusto-kermavaahtoon, sillä se luonnollisesti kovettuu niin tehdessään.

Valmiiseen suklaamousseen voi sekoittaa juuri omia suosikkejaan: vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, muita makeisia tai vaikkapa rapeaa mysliä.

Katso myös: Näin teet ylijääneistä tortilloista nachoja

Näin teet ylijääneistä tortilloista nachoja 0:56
Ylijääneistä tortilloista voi nopeasti loihtia herkullisia nachoja.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!