Testaa suklaamousse, joka ei tunne käsitettä "liian överi" – enemmän on todellakin enemmän
Sriracha-mausteseoksella ryyditetty rocky road on jokaisen suklaanystävän unelma.
Rocky road -jälkiruoka sisältää yleisesti ottaen suklaata, vaahtokarkkeja sekä muita tekstuuria tuovia lisukkeita.
Keittiömestari Petteri Kanerva loihti Pauligin järjestämässä mediatilaisuudessa jälkiruoasta tex-mex-hengessä fuusiokeittiön tuotoksen, jossa rocky road -suklaamousse maustetaan srirachalla ja syödään rapeiden tortillataskujen välissä.
Lopputulos on varsinkin suklaanystäville vastustamaton herkku, johon sriracha-mausteseos tuo lempeää tulisuutta.
Näin suklaa kannattaa sulattaa
Kanerva neuvoo sulattamaan suklaan vesihauteessa, sillä se on turvallisin tapa sulattaa suklaata.
– Suklaa palaa todella helposti. Jos se menee liian kuumaksi, siitä tulee kitkerän makuinen ja sokeri erottuu suklaasta, Kanerva kertoo.
Jos haluat kuitenkin turvautua mikroon, suklaa kannattaa Kanervan mukaan sulattaa "pulsseina", eli noin 30 sekuntia kerrallaan, ja sekoittaa aina välillä.
Suklaan ei kannata antaa jäähtyä ihan kokonaan ennen sen sekoittamista tuorejuusto-kermavaahtoon, sillä se luonnollisesti kovettuu niin tehdessään.
Valmiiseen suklaamousseen voi sekoittaa juuri omia suosikkejaan: vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, muita makeisia tai vaikkapa rapeaa mysliä.
Lue myös: Tiesitkö? Näin Fazerin Sinisen resepti päätyi Suomeen – yllättävät faktat satavuotiaasta suklaasta
Lue myös: Satu leipoi kakun, joka maistuu aivan Snickers-suklaalta: "Tämä on kyllä aivan järjettömän hyvää"
Katso myös: Näin teet ylijääneistä tortilloista nachoja
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"