Sriracha-mausteseoksella ryyditetty rocky road on jokaisen suklaanystävän unelma.
Rocky road -jälkiruoka sisältää yleisesti ottaen suklaata, vaahtokarkkeja sekä muita tekstuuria tuovia lisukkeita.
Keittiömestari Petteri Kanerva loihti Pauligin järjestämässä mediatilaisuudessa jälkiruoasta tex-mex-hengessä fuusiokeittiön tuotoksen, jossa rocky road -suklaamousse maustetaan srirachalla ja syödään rapeiden tortillataskujen välissä.
Lopputulos on varsinkin suklaanystäville vastustamaton herkku, johon sriracha-mausteseos tuo lempeää tulisuutta.
Lue myös: Toblerone uudistuu: Suosikkisuklaasta poistuu tuttu yksityiskohta
Näin suklaa kannattaa sulattaa
Kanerva neuvoo sulattamaan suklaan vesihauteessa, sillä se on turvallisin tapa sulattaa suklaata.
– Suklaa palaa todella helposti. Jos se menee liian kuumaksi, siitä tulee kitkerän makuinen ja sokeri erottuu suklaasta, Kanerva kertoo.
Jos haluat kuitenkin turvautua mikroon, suklaa kannattaa Kanervan mukaan sulattaa "pulsseina", eli noin 30 sekuntia kerrallaan, ja sekoittaa aina välillä.
Suklaan ei kannata antaa jäähtyä ihan kokonaan ennen sen sekoittamista tuorejuusto-kermavaahtoon, sillä se luonnollisesti kovettuu niin tehdessään.
Valmiiseen suklaamousseen voi sekoittaa juuri omia suosikkejaan: vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, muita makeisia tai vaikkapa rapeaa mysliä.
Ota Sriracha Rocky Roadin ohje talteen täältä!
Lue myös: Tiesitkö? Näin Fazerin Sinisen resepti päätyi Suomeen – yllättävät faktat satavuotiaasta suklaasta
Lue myös: Satu leipoi kakun, joka maistuu aivan Snickers-suklaalta: "Tämä on kyllä aivan järjettömän hyvää"
Katso myös: Näin teet ylijääneistä tortilloista nachoja
0:56