Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku
Julkaistu
Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto leipoi aivan Snickers-suklaalta maistuvan kakun. Voit hyvin tehdä kakun pari kolme päivää ennen tarjoamista.
- Ruokavalio: Vegaaninen, Maidoton, Kananmunaton
Pohja
- 200 g (vegaanista) voita
- 1/2 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
Suolapähkinäkinuski
- 1 dl kaurakermaa
- 1/4 dl öljyä
- 1 dl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1 dl glukoosisiirappia
- 150 g suolapähkinöitä
Suklaaganache
- 200 g suklaata
- 1 dl kaurakermaa
Valmistusohje
- Aloita pohjasta. Paloittele (vegaaninen) voi. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Nypi voi sormin kuiviin aineisiin ja muotoile taikinaksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan (24 x 29 cm) pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin asettumaan, noin puoleksi tunniksi, voi olla enemmänkin.
- Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa, kunnes pohja on kullanruskea ja tuntuu sormella koskettaessa kuivalta, noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
- Tee seuraavaksi täyte. Mittaa kaurakerma, öljy, glukoosisiirappi, sokeri ja suola pieneen paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä seosta sekoitellen viisi minuuttia, kunnes se sakenee hieman. Seoksen pitää kuplia kunnolla. Voit tarkistaa lautaskikalla, onko kinuski sopivaa: laita lusikallinen kinuskia matalalle lautaselle ja vedä lusikalla kinuskin keskelle kolo. Jos kinuski ei valu koloon, se on sopivaa. Lisää suolapähkinät kattilaan ja sekoita. Kaada seos tasaisesti pohjan päälle.
- Tee lopuksi suklaaganache. Hienonna suklaa. Kuumenna kaurakerma paksupohjaisessa kattilassa höyryävän kuumaksi, älä keitä. Ota kattila hellalta, odota minuutti ja lisää suklaa kattilaan. Odota pari minuuttia sekoittamatta, jotta suklaa alkaa sulaa. Sekoita sitten suklaa nuolijalla tasaisesti kermaan. Jos seos meni liian viileäksi eikä suklaa tunnu sulavan, lämmitä seosta varovasti pienellä lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada suklaa tasaisesti täytteen päälle ja tasoita pinta nuolijalla.
- Nosta vuoka jääkaappiin. Ennen tarjoilua leikkaa kakku paloiksi.
Resepti ja kuva: Satukoivisto.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa