Huomenta Suomen joulukeittiössä esiteltiin kasvisvaihtoehtoja joulupöytään.
Huomenta Suomen joulukeittiössä ruokatoimittaja ja ravintolakokki Hanna Hurtta esitteli Viral Vegans -yhdistyksen toiminnanjohtaja Benjamin Pitkäsen kanssa kasvispohjaisia vaihtoehtoja joulupöytään.
Pitkänen arvelee, että kasvissyönti on yleistynyt.
– On hienoa, että tämäkin joulupöytä on katettu suomalaisilla raaka-aineilla, hän sanoo.
Hurtta esittelee itsetehtyä savumarinoitua porkkanaa eli porkkalaa, joka muistuttaa kylmäsavustettua lohta.
Hän kertoo, että kaupasta voi löytää valmiinakin kasvipohjaisia herkkuja, kuten tofuskagenia.
– Leivän kanssa on tarjolla vuohenjuustomaista tahnaa.
Vaihtoehtoja löytyy
Pitkäsen mukaan lehmänmaidon korvaaminen kauramaidolla onnistuu helposti ja kasvisvaihtoehtoja löytyy usealle eläinperäiselle ruoalle.
– Tällä kertaa meillä on valmis seitan-kinkku, joka maistuu hyvältä sinapin kanssa, Hurtta esittelee.
Hän kertoo, että seitan tehdään vehnägluteenista ja on monelle kinkun korvaaja joulupöydässä.