Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkalatahna eli vegaaninen vaihtoehto savulohitahnalle

porkkalatahna
Porkkalatahna on helppo lisuke joulupöytään.Hanna Hurtta/Kasviskapina
Julkaistu 19.12.2024 14:15

MTV LIFESTYLE

Ruokatoimittaja ja Kasviskapina-vaikuttaja Hanna Hurtta vinkkaa helpon vegaanisen vaihtoehdon joulupöytään.

Porkkalatahna

  • 2 dl valmista porkkalaa (resepti alla)
  • 1 pieni punasipuli
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 150 g vegaanista tuorejuustoa
  • 3 rkl kasvipohjaista fraichea
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • suolaa ja valkopippuria

Helppo porkkala

  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • 1 l vettä
  • 1 rkl + 1 tl suolaa
  • 1 ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 ½ tl nestesavua / savuaromia
  • 1 tl situunan mehua tai valkoviinietikkaa
  • ripaus sokeria
  • (pala nori-arkista)

Valmistusohje

Porkkalatahna:

  1. Hienonna porkkala. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna tilli.
  2. Siirrä tuorejuusto kulhoon ja notkista se sekoittamalla. Sekoita joukkoon fraiche ja sitruunan mehu.
  3. Lisää porkkala, punasipuli ja tilli. Mausta oman maun mukaan suolalla ja valkopippurilla.
  4. Laita tahna hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.

Helppo porkkala:

  1. Kuori porkkanat. Kuumenna 1 rkl suolalla maustettu vesi kiehuvaksi, laita porkkanat veteen ja keitä 20 minuuttia. Ota pois vedestä ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita marinadi ainekset rypsiöly, nestesavu, sitruunan mehu, sokeri ja 1 tl suolaa kulhoon. Halutessasi voit murustella joukkoon myös palan noria.
  3. Suikaloi porkkanat juustohöylällä ja sekoita marinadiin.
  4. Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa vähintään yhden vuorokauden ajan.

Resepti ja kuva: Hanna Hurtta/Kasviskapina 
 

Tuoreimmat aiheesta

Vegaaninen