Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joulun syötävät kranssit

Syötävä kranssi kuvituskuva
Syötävä kranssi on helppo rakentaa. Kuvituskuva, Teresan kranssien kuvat tulevat Huomenta Suomen lähetyksen jälkeen. Shutterstock
Julkaistu 21.12.2024 16:00

MTV LIFESTYLE

Teresa Välimäki valmisti Huomenta Suomessa suolaisen ja makean syötävän kranssin.

  • Annosmäärä: 2 kranssia, suolainen ja makea

Antipastokranssi

  • 2 kpl (à 200 g) kokonaista camembertjuustoa
  • 1 pkt (n. 80 g) parmankinkkua
  • 1 pkt (n. 80 g) chorizoa
  • 10-12 varsikaprista
  • 4–6 tuoretta viikunaa

Paahdetut pähkinät

  • 100 g pistaasipähkinöitä
  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus sormisuolaa

koristeluun

  • tuoretta rosmariinia
  • hunajaa

Joulun makein kranssi

  • 1 valmis mauste- tai taatelikakku
  • 10–12 kpl piparkakkuja tai muita keksejä
  • 10–12 kpl joulukonvehteja
  • 10–12 kpl pieniä marenkeja
  • 8 valmista macaron-leivosta
  • 1 tuubi valmista sokerikuorrutetta
  • (TAI sulatettua suklaata)
  • kultaisia nonparelleja
  • tomusokeria
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Antipastokranssi:

Valmista ensin pähkinät. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, niin että ne saavat väriä ja alkavat tuoksua. Lisää öljy ja hunaja, sekoita ja kuumenna. Kaada seos leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Anna jäähtyä. Leikkaa camembert kolmioiksi ja kokoa kolmiot vadille kranssin muotoon. Taittele leikkeleet juustopalojen väleihin. Lisää päälle varsikaprikset, lohkotut viikunat ja pähkinät. Koristele rosmariinilla ja hunajalla.

Joulun makein kranssi:

Paloittele kakku suupaloiksi. Kokoa herkut kranssin muotoon isolle vadille. Valuta sokerikuorrutetta kauniisti kranssille ja ripottele pinnalle nonparelleja. Viimeistele vielä tomusokerilla ja syötävillä kukilla.

VINKKI: Kranssit voi tietysti koota juuri niistä tilanteeseen sopivista raaka-aineista mitä sinulla löytyy kaapeista. Makeaan käyvät erilaiset keksit ja pikkuleivät, karkit ja suklaat. Suolaiseen kaikenlaiset herkkujuustot, leikkeleet, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, suolakeksit ja niin edelleen.

Tuoreimmat aiheesta

Joulu