Kannattaa pysähtyä joskus snacksi-hyllylle ja lukaista muutaman pussin tuoteselosteet. Ne ovat järkyttävää luettavaa. Osa tavallisista sipseistä on tehty juuri niistä kolmesta raaka-aineesta, mitä kuuluukin eli perunasta, öljystä ja suolasta. Maustetut suolapalat sen sijaan vilisevät mitä merkillisempiä ainesosia. Tässä niille terveellisempi ja paremmanmakuinen vaihtoehto, jonka teet hetkessä. En ole mantelifani siinä määrin, että popsisin niitä sellaisenaan huvin vuoksi. Tässä muodossa käsi kuitenkin ojentuu tiheään snacksi-kippoon. Cayennepippurin voit korvata myös muilla mausteilla!
Maustetut ja paistetut mantelit
200 g manteleita, kuorettomina
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 rkl merisuolaa
1 tl cayennepippuria
Kuumenna paistinpannu ja paista manteleita öljyssä ja voissa muutama minuutti, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta mantelit mieleiseksi suolalla ja cayennepippurilla. Kääntele niitä, että maustuvat tasaisesti. Anna jäähtyä ja popsi.