Terveelliset avokadosipsit ovat niin hyviä, että ne saavat sinut unohtamaan epäterveellisemmät herkut hetkessä.
Runsaasti hyviä rasvoja sisältävästä avokadosta syntyy hetkessä terveellisiä naposteltavia, jotka peittoavat tavalliset sipsit mennen tullen. Juustolla ja erilaisilla mausteilla maustetut sipsit paistetaan rapeiksi uunissa, eli näitä sipsejä valmistettaessa sinun ei tarvitse kikkailla kuuman rasvan kanssa.
Jos sipsien muotoilu tuottaa vaikeuksia, voit kokeilla painella sipsit muotoonsa desimitan avulla, jonka pohja on rasvattu ruoanlaittospraylla.
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Avokadosipsit (n. 15 kpl)
1 iso avokado
1 ¾ dl parmesaania raastettuna
1 rl sitruunamehua
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl italialaisia yrttejä
suolaa, mustapippuria
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Muusaa avokadon hedelmäliha kulhossa haarukalla. Lisää joukkoon raastettu parmesaani, sitruunamehu ja mausteet.
Nostele leivinpaperille teelusikan avulla pieniä kekoja. Tasoita lusikan avulla avokadotahnasta ohuita lastuja. Paista uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes sipsit ovat muuttuneet kullankeltaisiksi. Anna jäähtyä ja tarjoile huoneenlämpöisinä.
Resepti: Delish