Porsaankyljykset sinappisella viinirypälekastikkeella
Porsaankyljys on possun parhaita ja aliarvostetuimpia osia, minkä hyvä puoli on sen edullisuus. Tässä ohjeessa se saa monisävyistä makua viinirypäleistä ja dijon-sinapista. Nopea, helppo ja hauska ruoka!
Porsaankyljykset sinappisella viinirypälekastikkeella
4 hlölle
4 kpl 1,5-2,5 sentin paksuista porsaankyljystä
vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli, hienonnettuna
iso kourallinen viinirypäleitä, halkaistuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kanalientä
1 tl tummaa sokeria
1 rkl dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Pyörittele ne kevyesti vehnäjauhoissa, ravista ylimääräiset jauhot pois.
Kuumenna iso paistinpannu keskilämmölle ja lorauta pohjalle öljyä. Ruskista kyljyksiä pari minuuttia per puoli ja nosta ne syrjään folion alle.
Lisää pannulle sipulisilppu ja puolikkaat viinirypäleet ja kuullota pari minuuttia. Lisää viini ja anna porista melkein loppuun. Lisää kanaliemi ja sokeri ja anna porista puolilleen.
Lisää pannulle kyljykset ja hauduttele niitä pari minuuttia voidellen pintaa kastikkeella. Nosta kyljykset lautasille ja vispaa kastikkeeseen mukaan dijon-sinappi. Nostele kyljysten päälle viinirypäleitä ja lorauta pinnalle kastiketta. Tarjoa. Lisukkeeksi sopii riisi, risotto, salaatti tai vaikka pottumuusi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"