Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklaamestari torppaa yleisen tavan säilyttää suklaata: "Ei missään nimessä"

2:00imgNäin suklaakonvehdit valmistetaan käsityönä.
Julkaistu 27.11.2023 10:10

Emmi Niiniaho

Joulu on kiireistä aikaa suklaamestarille, sillä kauniit käsintehdyt suklaakonvehdit ovat suosittu joululahja.

Käsityönä suklaakonditoriossa valmistetut konvehdit saattavat näyttää niin kauniilta, ettei niitä välttämättä raaskisi edes syödä.

Suklaamestari Mikko Jolkkonen kuitenkin kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että kovin pitkään konvehteja ei kannata vain silmäillä.

– Neljä viikkoa on yleensä säilytysaika huoneenlämmössä tällaisille niin sanotuille tuorekonvehdeille, Jolkkonen kertoo.

Yleiseen tapaan säilyttää suklaata jääkaapissa Jolkkosella on selkeä mielipide.

– Ei missään nimessä. Suklaa jäähtyy ja jos syöt sitä jääkaappikylmänä, siinä maistuu vain rasva, eikä se sula luonnollisesti suuhun. Parasta se on syödä huoneenlämpöisenä, Jolkkonen toteaa.

Katso yllä olevalta videolta, miten suklaakonvehdit valmistuvat käsityönä.

Lue myös: Ellin helppo vadelmajogurtti-suklaapiirakka maistuu aivan suosikkipatukalta: "Täydellinen makupari"

Lue myös: Testaa suklaamousse, joka ei tunne käsitettä "liian överi" – enemmän on todellakin enemmän

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa