Suklaamestari torppaa yleisen tavan säilyttää suklaata: "Ei missään nimessä"
Joulu on kiireistä aikaa suklaamestarille, sillä kauniit käsintehdyt suklaakonvehdit ovat suosittu joululahja.
Käsityönä suklaakonditoriossa valmistetut konvehdit saattavat näyttää niin kauniilta, ettei niitä välttämättä raaskisi edes syödä.
Suklaamestari Mikko Jolkkonen kuitenkin kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että kovin pitkään konvehteja ei kannata vain silmäillä.
– Neljä viikkoa on yleensä säilytysaika huoneenlämmössä tällaisille niin sanotuille tuorekonvehdeille, Jolkkonen kertoo.
Yleiseen tapaan säilyttää suklaata jääkaapissa Jolkkosella on selkeä mielipide.
– Ei missään nimessä. Suklaa jäähtyy ja jos syöt sitä jääkaappikylmänä, siinä maistuu vain rasva, eikä se sula luonnollisesti suuhun. Parasta se on syödä huoneenlämpöisenä, Jolkkonen toteaa.
Katso yllä olevalta videolta, miten suklaakonvehdit valmistuvat käsityönä.
Lue myös: Ellin helppo vadelmajogurtti-suklaapiirakka maistuu aivan suosikkipatukalta: "Täydellinen makupari"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"