Suomalainen gini palkittiin maailman parhaana – "mustikkametsän aamukaste" hurmasi tuomariston
Suomalainen Arctic Blue Gin palkittiin maailman parhaana gininä World Spirits Awards 2018 –kilpailussa Saksassa.
Baarimestari Antto Terras paljasti Huomenta Suomen lähestyksessä hauskoja sattumuksia uransa varrelta.
Kesällä 2016 kaksi kokenutta giniharrastaa, Mikko Spoof ja Kimmo Koivikko, saivat idean vangita palan ainutlaatuista suomalaista luontoa laadukkaaseen giniin ja viedä kokemuksen maailmalle. Ideasta syntyi Artic Blue Gin, joka palkittiin vastikään maailman parhaana gininä kansainvälisessä World Spirits Awards 2018 -kilpailussa.
Huippupisteiden ansiosta gini sai myös Double Gold -luokituksen, joka myönnetään juomalle, joka saa vähintään 95,3 pistettä sadasta. Artic Blue Ginille annetut pisteet olivat 95,8/100.
Juoman utuinen sävy valmistustavan ansiota
World Sprits Awards -kilpailua
pidetään yleisesti alansa maailmanmestaruuskisoja vastaavana kilpailuna. Kaikki osallistuvat tuotteet käyvät läpi tiukat laboratoriotutkimukset, joissa testataan muun muassa juoman puhtaus.
Palkitulle artesaaniginille sen ainutlaatuisen makumaailman antavat suomalaiset mustikat, raikas lähdevesi ja muut pohjoisen luonnon raaka-aineet.
Ainutlaatuisen tuotteen Arctic Bluesta tekee myös sen valmistustapa, sillä tämän ginin valmistuksessa ei ole käytetty luonnollisten raaka-aineiden aromeja ja ominaisuuksia heikentävää kylmäfiltteröintiä. Valmstustavan ansiosta ginissä säilyy mustikoiden luonnollinen pektiini, joka antaa juomalle utuisen sävyn tonic-veteen tai jäihin yhdistettäessä.
– Arctic Blue Ginin maku- ja aromiprofiili tuovat mieleen mustikkametsän aamukasteen aikaan, ja tämä hurmasi myös kansainvälisen tuomariston, Brand Director Mikko Spoof iloitsee.
Kaikki ginissä käytetyt mustikat on käsin poimittu tietyltä alueelta Kolin kansallispuiston läheltä, jossa on tutkimusten mukaan erityisen ravinnepitoiset ja aromikkaat mustikat. Näin varmistetaan ginin tasalaatuisuus ja intensiivinen maku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"