Tiistaina vietetään kansallista kalakeittopäivää. Kalakeittopäivän kunniaksi vinkkaamme Savoyn keittiöpäällikön, huippukokki Helena Puolakan oivan kalakeittoniksin viime kesältä.
Videolla Helena Puolakan haastattelu Huomenta Suomessa viime heinäkuulta.
Savoy-ravintolan uusi keittiöpäällikkö, maailmalla mainetta niittänyt Helena Puolakka kertoi heinäkuussa Huomenta Suomessa, miten aikoo kehittää legendaarista helsinkiläisravintolaa tulevaisuudessa.
Lue lisää: Uusi keittiöpäällikkö kajosi helsinkiläisravintola Savoyn legendaarisimpaan annokseen, mutta yhdestä asiasta hän vaikenee: "Eihän siitä kukaan kokki oikein halua puhua"
Puolakka nimesi Huomenta Suomen lähetyksessä yhdeksi lempiarkiruoakseen nopean kalakeiton. Puolakan kalakeitto valmistuu vartissa, ja siinä on yksi oleellinen ainesosa, joka nostaa keiton aivan uudelle tasolle.
Kansallista kalakeittopäivää vietetään helmikuun toisena tiistaina, tänä vuonna 11. helmikuuta.
– Laitan kalakeittoon vähän fenkolia ja paahdettuja fenkolinsiemeniä. Lopuksi viimeistelen keiton vielä raastetulla sitruunankuorella, Puolakka paljastaa MTV:lle.
Keittiömestarin kalakeitto on kirkas, eli siihen ei lisätä kermaa. Silloin raaka-aineiden maut korostuvat paremmin. Puolakka valmistaa kalakeiton milloin mistäkin kalalajista.
– Saatan käyttää useampiakin kaloja samassa keitossa. Teen keiton esimerkiksi turskasta tai lohesta. Kalakeiton voi tehdä myös vaikka ahvenesta ja lisätä lopussa hieman savulohta, niin tulee ihanaa savun makua, Puolakka vinkkaa.
Yksi tärkeä asia kalakeiton valmistamisessa on syytä muistaa:
– Kala lisätään vasta ihan loppuvaiheessa keiton joukkoon. Se ei saa kauaa kiehua siellä.