Suomalainen voi palkittiin maailman parhaana – "voin Rolls Royce"
Valion suolaamaton voi voitti maailmanmestaruuden torstaina Yhdysvalloissa järjestetyissä maailmanmestaruuskilpailuissa.
Yhdysvaltojen Wisconsinissa järjestettiin torstaina World Championship Cheese Contest 2018 -kilpailut, jossa Valio voi voitti omassa sarjassaan kultaa. Suolaamattomien voiden sarjaan osallistui 30 johtavaa voibrändiä ympäri maailman.
Valio sai voin maailmanmestaruuskilpailussa huikeat 99,70 pistettä. Toiseksi tuli uusi-seelantilainen Fonterra, ja kolmannen sijan vei ranskalainen Isigny Sainte Mere. Valttikortteina Valion voilla ovat sen erinomainen maku, tasainen ja korkea laatu.
Suomalaista voita ranskalaisiin croissantteihin
Valion voi on maailmalla arvostettu tuote, ja voita viedäänkin yhteensä yli 30 maahan. Voita viedään erityisesti teollisuuskäyttöön Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin. Voita käyttävät esimerkiksi leipomot, valmisruokateollisuus, jäätelönvalmistajat ja meijerit.
Suomalainen voi on käytössä myös ranskalaisten huippuleipomoiden croissanteissa.
– Ranskalaiset asiakkaamme arvostavat korkeaa laatua todella paljon ja sanovatkin usein, että tuotteemme on voin Rolls Royce, Valio kategoriajohtaja Annamari Lammi kertoo.
Suomalaiset ovat tottuneet käyttämään enimmäkseen suolattua voita, mutta lähes kaikkialla muualla maailmassa suolaamaton voi on suosituin tuote niin kotikeittiöissä kuin ruokateollisuudessa.
Lähde: Valio
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa