Perinteinen hernekeitto lämmittää mukavasti talvipakkasilla ja kuuluu perinteisesti laskiaisen ruokapöytään. Laskiaisen aikaan Suomessa myydäänkin valmishernekeittoa miljoonia purkkeja.
Ennen kuin on aika herkutella laskiaispullilla, täytyy vatsa tietysti täyttää proteiinipitoisella hernekeitolla! Monet valmistavat perinteisen sopan itse herneitä yön yli liottamalla, toiset haluavat oikaista ja heille riittääkin kaupan valmisversio – joko sellaisenaan tai tuunattuna.
Purkkihernari on alkuvuoden hittiruoka
Suomen suosituinta purkkihernekeittoa, Jalostajan hernekeittoa myydäänkin alkuvuoden aikana yli 2 miljoonaa purkillista. Normaalisti kaupassa hieman yli euron maksavaa purkkihernekeittoa on valmistettu jo vuodesta 1952.
Sesonkia varten Jalostajalla tehdään pidempää työviikkoa neljän kuukauden ajan marraskuun alusta helmikuun loppuun. Hernekeitto valmistetaan yksinkertaisesti suomalaisista herneistä, vedestä sekä sianlihasta.
Hernekeitto ei myöskään sisällä säilöntäaineita, sillä tuote pakataan ilmatiiviisti peltitölkkeihin ja lämpökäsitellään painekattilassa parin tunnin ajan. Jalostajan mukaan ilmatiiviin tölkin sisältö on syömäkelpoista jopa vuosikymmenenkin päästä. Aromit eivät vain säily tuoreena näin pitkään.
Jos haluat valmistaa perinteistä hernekeittoa itse, kokeile esimerkiksi Hellapoliisin hernekeittoa
***
1:30