Söitkö sinäkin legendaarista valmisruokaa? Suomen suosituimmalla purkkisapuskalla edelleen huikea miljoonamyynti

Erikoinen ruokalaji hämmentää Sikke Sumaria. 0:32 Erikoinen ruokalaji hämmentää Sikke Sumaria.

Hernekeitto lämmittää mukavasti talvipakkasilla ja kuuluu perinteisesti laskiaisen ruokapöytään. Laskiaisen aikaan Suomessa myydäänkin valmista säilykehernekeittoa miljoonia purkkeja.

Videolla: Tiesitkö, että purkkihernekeitosta saa valmistettua nerokkaalla tavalla pihvejä? 

Ennen kuin on aika herkutella laskiaispullilla, täytyy vatsa tietysti täyttää proteiinipitoisella hernekeitolla. Monet valmistavat perinteisen sopan itse herneitä yön yli liottamalla, toiset haluavat oikaista ja heille riittääkin kaupan valmisversio – joko sellaisenaan tai tuunattuna.

Purkkihernari on alkuvuoden hittiruoka

Suomen suosituinta purkkihernekeittoa, Jalostajan hernekeittoa myydään alkuvuoden aikana yli 2 miljoonaa purkillista. Normaalisti kaupassa hieman yli euron maksavaa purkkihernekeittoa on valmistettu jo vuodesta 1952.

Sesonkia varten Jalostajalla tehdään pidempää työviikkoa neljän kuukauden ajan marraskuun alusta helmikuun loppuun. Hernekeitto valmistetaan yksinkertaisesti suomalaisista herneistä, vedestä sekä porsaanlihasta.

Hernekeitto ei myöskään sisällä säilöntäaineita, sillä tuote pakataan ilmatiiviisti peltitölkkeihin ja lämpökäsitellään painekattilassa parin tunnin ajan. Jalostajan mukaan ilmatiiviin tölkin sisältö on syömäkelpoista jopa vuosikymmenenkin päästä. Aromit eivät vain säily tuoreena näin pitkään.

Jos haluat valmistaa perinteistä hernekeittoa itse, kokeile esimerkiksi tätä Hellapoliisin hernekeittoa


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat