Suomalaisilla yksi selkeä hittiviini maaliskuussa: "Hinta-laatusuhde on usein erinomainen"
Alko tiedottaa maaliskuun myynneistään ja kuukauden hittijuomista.
Alko kertoo litramyyntinsä nousseen maaliskuussa neljä prosenttia verrattuna vuoden 2023 maaliskuuhun. Myynti litroissa oli 6,4 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin oli 6,2 miljoonaa litraa. Myynteihin vaikutti tänä vuonna erityisesti maaliskuulle osunut pääsiäinen, joka on yksi Alkon vilkkaimpia sesonkeja.
Viinien myyntilitrat nousivat noin 8 prosenttia, panimotuotteiden (juomasekoitukset, oluet ja siiderit) 10 prosenttia ja alkoholittomien lähes neljä prosenttia. Punaviineissä litramyynti nousi lähes 9 prosenttia, valkoviinien 7 prosenttia, roseeviinien 13 prosenttia ja kuohuviinien noin 5 prosenttia. Väkevien myynti laski lähes 6 prosenttia.
Argentiinalaiset punaviinit pääsiäisen hitti
Punaviini kuului tänäkin vuonna monen suomalaisen pääsiäispöytään. Alkossa havaittiin selkeitä trendejä kuluttajien juomavalinnoissa: argentiinalaisten punaviinin litramyynti kasvoi peräti 37 prosenttia. Tuotepäällikkö Kirsi Erme uskoo tietävänsä, miksi asiakkaat ovat nyt viehtyneet näihin punaviineihin.
Alkon valikoimassa on noin 130 argentiinalaista viiniä, joista yli 100 on punaviinejä.
– Argentiinalaisten viinien hinta-laatusuhde on usein erinomainen, joka on varmasti yksi syy siihen, miksi Argentiina on löytänyt tiensä monen suomalaisen viininystävän sydämeen, Erme kommentoi tiedotteessa.
Ermeen mukaan esimerkiksi argentiinalainen Malbec paritetaan usein pääsiäisen lammasruokien kansssa, mikä selittää osaltaan maaliskuun myyntilukuja. Tuotepäällikkö muistuttaa, että Argentiinan poikkeuksellisen korkealla sijaitsevat viinialueet tuottavat mainioita viinejä myös grilliruoille.
– Viinien tyyli on muuttunut aiempaa kevyemmäksi ja hedelmäisemmäksi. Alkoholipitoisuus on kohtuullinen, eivätkä viinit ole liian isoja ja rotevia. Kaikki tämä tekee niistä erinomaisia ruokaviinejä moneen yhteyteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät