Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suomalaisten suosikkilihaa: Tämän tuotteen suosio erityisessä kasvussa

4727150
Lehtikuva
Julkaistu 24.02.2017 14:21

MTV LIFESTYLE – STT

Suomessa tuotettiin viime vuonna ennätysmäärä lihaa, kertoo Luonnonvarakeskus. Tuotanto nousi 404 miljoonaan kiloon, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Kasvussa oli erityisesti broilerinlihan tuotanto, joka nousi seitsemän prosenttia ja oli 125 miljoonaa kiloa. Sianlihan tuotanto laski prosentin ja oli 190 miljoonaa kiloa. Naudanlihan tuotanto kasvoi hiukan ja oli 87 miljoonaa kiloa. Huipputasosta jäädään selvästi, sillä 1980-luvun puolivälissä naudanlihan tuotanto oli noin 125 miljoonaa kiloa.

Kananmunien tuotanto kasvoi viidettä vuotta peräkkäin ja oli reilut 72 miljoonaa kiloa. Munista 63 prosenttia tuotetaan häkeissä, vajaa kolmannes lattiakanaloissa ja viisi prosenttia luomukanaloissa.

***

0:31img

Tuoreimmat aiheesta

Broileri