Kari Aihisen vinkkaama helppo kanaresepti, jota kaikki rakastavat: Varma luottoresepti!
Kari Aihisen Matinkylän kana -resepti on yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista kanaruoista, eikä ihme. Matinkylän kana koukuttaa aasialaisella makumaailmallaan.
Oletko sinä jo kokeillut suosittua Matinkylän kanaa? Tämä aasialaissävytteinen kanaresepti on saanut nimensä ravintola Savoyn sous chef Pauli Ojalan asuinpaikasta.
– Resepti syntyi aikoinaan, kun Pauli oli muuttanut lapsuudenkodistaan Espoon Matinkylään ja aloittanut työt Savoyssa. Henkilökuntamme oli saman tien myyty tämän maukkaan kanaruoan edessä – ja on sitä yhä, Aihinen kertoo Kape 24h -kirjassaan, jossa resepti myös esitellään.
Kari Aihinen valmisti Matinkylän kanaa Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa vuonna 2017. Se on versio thaimaalaisesta pad kra pao gai -ruoasta. Annos tarjoillaan riisin ja paistetun kananmunan kera.
Tämä resepti on Savoy- ravintolan suosituin henkilökunnan ruoka. Eikä ihme. Thaimaalaisittain maustettu kana, riisi ja paistettu kananmuna on maukas ja loistava ateria!
4 annosta
- 1 sipuli
- nippu kevätsipulia
- 1 ruukku thai-basilikaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 tuore chilipalkoa
- 400 g broilerinjauhelihaa
- seesamiöljyä paistamiseen
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl kalakastiketta
- n. 1 tl sokeria
- mustapippuria
- limetin mehua
tarjoiluun
- keitettyä jasmiiniriisiä
- 4 paistettua kananmunaa
- thai-basilikaa
Valmistusohje
Ruskista jauheliha kevyesti paistinpannulla seesamiöljyssä ja ota liha hetkeksi sivuun. Lisää pannulle seesamiöljyä ja kuullota sipuli miltei kypsiksi. Lisää valkosipuli ja chili ja kypsennä minuutin verran.
Sekoita joukkoon kypsä jauheliha, kevätsipulirenkaat ja thai-basilika. Mausta soijakastikkeella, kalakastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla (suolaa et tarvitse, koska kala- ja soijakastike ovat suolaisia). Lisää limetin mehu juuri ennen tarjoilua. Tarjoile paistettujen kananmunien ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"