Kari Aihisen Matinkylän kana -resepti on yksi Makuja.fi-ruokasivuston suosituimmista kanaruoista, eikä ihme. Matinkylän kana koukuttaa aasialaisella makumaailmallaan.
Oletko sinä jo kokeillut suosittua Matinkylän kanaa? Tämä aasialaissävytteinen kanaresepti on saanut nimensä ravintola Savoyn sous chef Pauli Ojalan asuinpaikasta.
– Resepti syntyi aikoinaan, kun Pauli oli muuttanut lapsuudenkodistaan Espoon Matinkylään ja aloittanut työt Savoyssa. Henkilökuntamme oli saman tien myyty tämän maukkaan kanaruoan edessä – ja on sitä yhä, Aihinen kertoo Kape 24h -kirjassaan, jossa resepti myös esitellään.
Kari Aihinen valmisti Matinkylän kanaa Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa vuonna 2017. Se on versio thaimaalaisesta pad kra pao gai -ruoasta. Annos tarjoillaan riisin ja paistetun kananmunan kera.