Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mahtavat ystävänpäiväleivokset – nappaa Kinuskikissan ohje!

16:10img
KATSO VIDEO: Miten Kinuskikissa sai oikein alkunsa?
Julkaistu 31.01.2024 07:22
Toimittajan kuva
Sari Korpela

sari.korpela@mtv.fi

Suomen suosituinta leivontablogia Kinuskikissaa pyörittävää Sini Visa on itseoppinut leipuri. Visa kiinnostui leivonnasta jo pienenä ja aloitti kakkujen taituroinnin savi- ja hiekkakakuista.

Viime vuoden lopulla häneltä ilmestyi neljäs leivontakirja omakustanteena. Kirjaan on valikoitunut paljon perinteisiä leivonnaisia, joita on tuunattu tähän päivään huomioiden muun muassa vegaanisen ja gluteenittoman ruokavalion. 

Lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi Kinuskikissa halusi jakaa ystäväleivoksien ohjeen. Kuten asiaan kuuluu, tämäkin resepti on helposti muunneltavissa vaihtamalla marmeladin makua.

Katso videolta, miten Kinuskikissa sai alkunsa.

Testaa Kinuskikissan Ystävänpäivänleivokset:

TAIKINA
4 1⁄2 dl vehnäjauhoja
1⁄2 tl suolaa
175 g huoneen lämpöistä voita
1⁄4 dl kylmää vettä

TÄYTE
n. 180 g mansikkamarmeladia

KUORRUTE
160 g tomusokeria
n. 2 rkl sitruunamehutiivistettä
pinkkiä pastaväriä
koristerakeita

Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Nypi sekaisin pehmeän voin kanssa. Lisää lopuksi vesi. Laita taikina tarvittaessa hetkeksi aikaa jääkaappiin. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli reilusti jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi (21 x 27 cm). Tasoita reunat ja leikkaa veitsellä tai pizzaleikkurilla kahdeksaksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi (6 x 9 cm). Taikinareunat yhdistämällä saat vielä yhdeksännen palan. Laita palat pellille leivinpaperin päälle.

Levitä palojen keskelle marmeladia noin 1 cm:n päähän reunasta. Kauli ja leikkaa toinen taikinapuolikas samalla tavalla. Nosta taikinapalat täytteen päälle. Painele reunat sormella ja tiivistä haarukalla painellen. Pistele pintaan haarukalla reikiä.

Paista uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet aavistuksen verran väriä. Jäähdytä. Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehutiiviste. Huomaa, että sokerikuorrutteen sopiva koostumus voi olla muutamasta tipasta kiinni eli nesteen määrä on ”noin arvio”. Värjää pastavärillä pinkiksi. Levitä kuorrutetta ohut kerros leivosten päälle. Ripottele saman tien pinnalle koristerakeita.
 

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Sarin konjakkikoritKoko Suomi leipoo: Katrin suklaa-appelsiini piparitKoko Suomi leipoo: KuusipullaKoko Suomi leipoo: Eiffel-torniJouluinen keksiresepti, johon some rakastui! Melissan värikkäät herkut ihastuttavat vuodesta toiseen Resepti, jota on pakko kokeilla: Taivaallinen juustokakku on jokaisen kinuskin ystävän unelma

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta