PERUSTAIKINA: Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Jaa taikina kolmeen osaan.
PIKEERI: Mittaa valkuaiset ja tomusokeri kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Jaa pikeeri kolmeen eri kulhoon ja värjää ne eri väreillä (punainen, sininen ja musta). Huom! Pikeeriä kannattaa tehdä tupla-annos, jotta sitä on riittävästi jaettavaksi pursotinpusseihin.
KONJAKKIKORIT: Laita ensimmäiseksi rusinat kiehuvaan veteen ja kun ne ovat pehmenneet, soseuta ja lisää konjakki. Anna jäähtyä. Valmista pikkuleipätaikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään ja lisää kerman kanssa vuorotellen perustaikinan kolmannekseen. Anna taikinan levätä hetki kylmässä.
3. Kauli taikina 5 mm:n paksuiseksi ja ota siitä ympyröitä, joiden halkaisija on noin 6 cm. Muotoile taikinaympyrä nurin käännetyn konvehtivuoan päälle. Ympyrän halkaisija riippuu käyttämäsi vuoan koosta. Muista tehdä ennen paistoa ripustusta varten reiät korin kummallekin puolelle ja vahvista ne paiston jälkeen. Paista kypsäksi 200-asteisessa uunissa, 8-10 minuuttia. Varmista, että pikkuleipä ei jää pehmeäksi. Anna jäähtyä vuokien päällä.
Koristele pikeerillä pikkuleipäkorien ulkopuoli. Voit tehdä ensin juoksevamman pikeerin, värjätä sen ja maalata ohuesti korien pohjat. Paksummalla pikeerillä voit pursottaa koripohjan ja kahden eri värisen pikeerin yhdistelmästä saat tehtyä koriin marmoripinnan sekoittamalla värejä toisiinsa varovasti pikkuleivän pinnalla. Kun pikeeri on kuivunut, käännä kori oikein päin ja pursota vielä koriin reunus, joka ulottuu myös korin sisäpuolelle.
Viimeistele täyte vaahdottamalla voi ja tomusokeri ja lisää sinne konjakki-rusinaseos. Kiinnitä koreihin kultainen ripustusnauha ennen täytteen pursottamista. Pursota isolla pyöreäkärkisellä tyllalla täyte koreihin. Viimeistele koriste kultasuihkeella.