Superherkullista kurkkua vaivattomasti: "En aikaisemmin tajunnut, että kurkulle voisi tehdä näin"
Miksi tyytyä vain tylsään kurkkusalaattiin, kun parilla lisäsilauksella kurkusta voi tehdä koko annoksen päätähden?
Kun alkaa oikein ajatella, kurkku on hämmästyttävän monipuolinen vihannes.
Sitä voi pilkkoa leivän päälle, lisätä vihersalaattiin, raastaa osaksi tsatsikia, dipata sellaisenaan tai pyöräyttää smoothieksi.
Makuja-toimitus testasi kahta kurkkusalaattiohjetta, joissa hyödynnetään monista aasialaisista keittiöistä tuttuja mausteita.
Yleiset raaka-aineet kuten riisiviinietikka ja seesamiöljy voi hyödyntää monessa muussakin aasialaishenkisessä reseptissä.
Raikkaat "kurkkunuudelit": "En tajunnut, että kurkulle voisi tehdä näin"
Viipaletta, kuutiota, lohkoa, raastetta vai nuudelia?
En aikaisemmin edes tajunnut, että kurkulle voisi tehdä näin! Lopputulosta syödessä tuntuu samaan aikaan siltä kuin söisi jotain aivan muuta kuin kurkkua, ja että söisi kurkkua aivan parhaimmillaan.
Haarukkaa pystyi pyörittelemään nuudelien keskellä kuin olisi syönyt pastaa.
- Aseta ison kulhon päälle lävikkö tai siivilä.
- Kuori kurkku ja aseta vihannesten spiraalileikkuri kaikkein ohuimmalla asetukselle ja "raasta" kurkusta pitkiä ja ohuita nuudeleita.
- Aseta nuudelit siivilään ja ripottele päälle puolikas teelusikallinen suolaa ja sekoita. Anna kurkkunuudelien seistä huoneenlämmössä puoli tuntia.
- Sekoita kulhossa yhteen etikka, seesamiöljy ja sokeri ja vispaa kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää kurkkunuudelit kastikkeen joukkoon, sekoita kevyesti ja tarjoile välittömästi.
Trendikäs korealainen kurkkusalaatti
Korealainen keittiö on erityisen suosittu myös Suomessa ja siihen kuuluvat tietyt omaleimaiset mausteet.
Mausteista korealaista kurkkusalaattia maustaa gochugaru-chilijauhe, jota löytyy aasialaisiin ruokiin erikoistuneista liikkeistä.
- Yhdistä kaikki muut ainekset paitsi kurkku kulhossa. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Pilko kurkku ohuiksi viipaleiksi ja lisää viipaleet kulhoon. Sekoita, kunnes mausteseos peittää kurkkuja kauttaaltaan (jos sekoitat käsin, käytä kumihanskoja).
- Tarjoile huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä.
Lue myös: Syötkö kurkkua, tomaattia ja salaattia? Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen varoittaa terveysmokasta
Katso myös: Kolme erilaista tapaa pilkkoa kurkku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa