Ravitseva ja helppo arkiruoka: Cowboyn kala sujahtaa tortillan väliin

cowboyn-kalaa
Oletko maistanut cowboyn kalaa? Pro Kala ry

Kalayhdistyksestä vinkataan helppoa kokattavaa koululaisten syyslomaviikolle.

Mitä kokata lapsille syyslomaviikolla? Pro Kala ry muistuttaa, että nyt on mainio mahdollisuus kokkailla yhdessä vaikka uusia kalaruokia.

– Kala sujahtaa mainiosti hampurilaisen väliin tai tortillan täytteeksi, ja se toimii herkullisesti myös ranskalaisten kaverina, yhdistyksestä vinkataan.

Cowboyn kalaa tortillan väliin

Takuuvarma ja koko perheelle maistuva ruoka ovat täytetyt tortillat. Jokainen voi täyttää lättynsä mieleisellään tavalla. 

– Cowboyn kala -niminen ruoka yhdistää kalan ja pavut tomaattiseen kastikkeeseen. Sitä laitetaan tortillojen sisään yhdessä kasvisten ja juustoraasteen kanssa.

Jos tomaatti-papukastike ei maistu, kalasuikaleet voi tarjoilla myös ilman sitä esimerkiksi kasvisten ja maustetun jogurttisoosin kera. 

Cowboyn kala

400 g ruodottomia kalafileitä
½ tl suolaa
mustapipurirouhetta
1 sipuli
1 punainen paprika
1 tlk (400 g) (chilillä maustettua) tomaattimurskaa
1–2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk ruskeita papuja vedessä
ripaus sokeria
(chiliä, yrttisuolaa, mustapippuria)

Lisäksi:
tortilloja (tai rieskoja tai tacokuoria)
rapeaa salaattia suikaleina
tuoretta kurkkua suikaleina
tomaattia lohkoina
paprikaa suikaleina
juustoraastetta

Leikkaa ruodottomat kalafileet noin kolmen sentin pituisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti pannulla lähes kypsiksi (noin pari minuuttia riittää). Nosta kalat pois pannulta.

Silppua tai suikaloi kuorittu sipuli ja siemenistä puhdistettu paprika. Kypsennä pannulla, kunnes kasvissuikaleet pehmenevät. Lisää pannulle tomaattimurska ja pyre. Keitä ilman kantta, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Valuta paputölkistä liemi pois ja lisää pavut tomaattiseokseen. Mausta seos sokerilla ja tarvittaessa muilla mausteilla. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kalapalat seokseen. Sekoita varovasti ja nosta tarjolle.

Huuhtele ja suikaloi kasvikset, laita kulhoihin.
Laita tortillalle salaattia ja kasviksia ja hiukan juustoraastetta. Nosta pari lusikallista kalaseosta päälle, kääräise rullalle ja nauti.

Resepti ja lähde: Pro Kala ry

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!