Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Supermehevää broileria joka kerta! Näillä vinkeillä onnistut taatusti

7:58img
Julkaistu 05.09.2018 13:56

Emmi Niiniaho

Broilerin rintafilee on usein hyvin mautonta – varsinkin hauduttamalla valmistettuna. Kun broilerissa ei ole rapeaa nahkaa antamassa makua, kannattaa ottaa alla olevat vinkit käyttöön.

​​​​​​​VIDEO: Katso videolta Kari Aihisen herkullinen broileriresepti.

Seuraavat Delish.comin neljä vinkkiä kannattaa painaa mieleen.

1. Mausteseoksella makua ja väriä pintaan

Yksinkertaisimmillaan mausteseoksen voi tehdä fariinisokerista, jauhetusta valkosipulista ja paprikajauheesta. Mausteseoksesta saat broileriin hieman savuisen ja makean maun, mutta samalla myös väriä lihaan.

Mausteet

Saat vaihtelua ruokaan erilaisilla mausteseoksilla.

Jos kaipaat hieman eksoottisimpia makuja, meksikolaisen mausteseoksen luot sekoittamalla 1 teelusikallisen chilijauhetta, ½ teelusikallista jauhettua kuminaa ja ½ teelusikallista sipulijauhetta. Italialaisen makumaailmaan tarvitset yhden teelusikallisen oreganoa ja ½ teelusikallista jauhettua valkosipulia. Makuyhdistelmiä on loputtomasti, mutta sääntönä kannattaa muistaa, että mausteiden kanssa vähemmän on enemmän.

2. Lisää sitrusta

Asettamalla broilerin sitruunaviipaleiden päälle, saat helposti ja edullisesti rutkasti makua. Myös limet ja appelsiinit toimivat tässä.

3. Älä kypsennä liikaa!

Jos et ole kovin itsevarma keittiössä, voi olla hankalaa huomata, koska liha on tarpeeksi kypsä. Kun olet päässyt jyvälle broilerin kokkaamisesta, pystyt päättelemään kypsyyden lihaa koskettamalla (fileen tulisi olla kiinteää, muttei kivikovaa). Kunnes näppituntuma on kohdillaan, kannattaa hyödyntää lämpömittaria – 74 astetta on ihanteellinen broilerille.

Lue lisää: Tyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät käsitellessään raakaa kanaa – ethän sorru

4. Anna broilerin levätä

Huolimatta siitä, kuinka nälkäinen (ja kiukkuinen) olet, anna kypsennetyn broilerin levätä ainakin viisi minuuttia ennen tarjoilua. Jos fileen leikkaa liian aikaisin, lautaselle saattaa päätyä mauton ja kuiva rintaleike nestesotkun päällä.

shutterstock_332807894

Mehevä lopputulos syntyy, kun maltat mielesi.

Ota vinkit käyttöön alla olevan reseptin avulla.

Täydellisen mehevä kana (4 annosta)

1 rkl fariinisokeria
1 tl jauhettua valkosipulia
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
loraus oliiviöljyä
4 luutonta broilerin rintafilettä (n. 900 g)
1 sitruuna
tuoretta persiljaa koristeluun

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita kulhossa fariinisokeri, valkosipuli- ja paprikajauhe, suola sekä pippuri. Ripottele oliiviöljyä kauttaaltaan broilerifileiden päälle ja hiero mausteseos fileiden pintaan. Asettele sitruunanviipaleita uunivuoan pohjalle ja asettele fileet niiden päälle.

2. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes fileiden sisälämpötila on 74 astetta.

3. Peitä vuoka kevyesti foliolla ja anna levätä noin viisi minuuttia. Koristele halutessasi persiljalla.

Lähde: Delish.com

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto