Syksyn ylivoimainen suosikki! Samettinen herkkutattirisotto vie kielen mennessään
Herkkutatteja on haastava löytää, mutta niiden metsästys palkitsee varmasti etsijänsä. Sivumaku-blogissa fiilistellään herkkutattirisoton makujen syvyyttä.
Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo, että sienistä on tullut hänen suosikki ruoka-aineensa, vaikkei näin ole aina ollut.
– Tuntuu hassulta ja typerältä, etten pitänyt sienistä ensimmäiseen 30 ikävuoteen. Tai luulin, etten pitänyt, Kinnunen harmittelee.
Herkkutattirisotolle kannattaa siis antaa mahdollisuus, vaikkei miellä itseään sienien ystäväksi. Herkkutatteja saadakseen pitää kuitenkin lähteä sienimetsälle, minne Kinnunen itse ei valitettavasti ole ehtinyt. Jos tatteja löytyy myynnistä, kannattaa ne ehdottomasti haalia ostoskoriinsa.
Kermaista pehmeyttä ja lempeitä sävyjä
Kinnunen on tullut siihen tulokseen, että yksittäisistä raaka-ainemauista, juuri paistettu herkkutatti on kaikkein paras ja tasapainossa sellaisenaan. Tatin mauissa yhdistyvät kermainen pehmeys sekä tummat, mutta lempeät sävyt.
– Huh, onneksi en kirjoita runoja, koska juuri syntyneen fiiliksen myötä voisin kirjoittaa niitä puolen yötä pelkästään herkkutatista, Kinnunen toteaa.
Herkkutattirisotossa käytetään sekä tuoreita, että kuivattuja sieniä, joiden maut täydentävät toisiaan. Parhaimmillaan risoton lopputulos on puuromainen.
– Intensiivinen kokonaisuus! Ei kantsi säästellä mauista, Kinnunen summaa.
Katso syksyisen herkkutattirisoton resepti Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku