Tässä on kaupungin paras sienipasta – kokeile kotona helppoa reseptiä
Syksyn sienisadosta valmistuu herkullisen mehevä pasta. Kokeile Makujen aamu -kokin Marcos Goisin superhyvää reseptiä.
Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin syyskuussa herkullinen sienipasta. Reseptin loihtinut kokki Marcos Gois lupaa, että tämä pasta on kaupungin paras! Sieniksi voi valita esimerkiksi kantarelleja tai tatteja – myös suolasienet käyvät.
– Jos valkoviiniä ei löydy, hapokkuutta voi lisätä valkoviinietikalla tai sitruunamehulla, Marcos Gois vinkkaa.
Sienipasta viimeistellään kantarellivoilla. Nam!
Tässä on nyt sieniseosongin herkuin pasta! Tällä kertaa sienenä on kantarelli, mutta kokeile pastaa myös tateista…taivaallista! Reseptin loihti Marcos Gois.
Ainekset (4 annosta)
- tuorepastaa esim. tagliatelleä n.125g/syöjä.
- n. 500 g kantarelleja (tai herkku- sametti- tai punikkitateja)
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl hienonnettua timjamia
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 50 g voita
- 1 dl valkoviiniä
- 2,5 dl kanalientä
- 2 dl kermaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1-2 rkl kantarellivoita
- 50 g parmesaania raastettuna
Kantarellivoi
- 200 g voita
- 200 g kantarelleja
- 1 valkosipulin kynsi
- tuoretta timjamia
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kiehauta iso kattilallinen vettä pastaa varten valmiiksi. Laita kuivalle pannulle pilkotut/revityt sienet "hikoilemaan". Pilko sillä välin salottisipuli, valkosipuli sekä yrtit. Lisää voi sienten joukkoon ja paista rapeiksi. Lisää samalle pannulle sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää valkoviini, anna haihtua puoleen. Lisää kanaliemi, timjami ja persilja. Hauduta taas puoleen. Lisää kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pastaa 1-2 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kääntele se hyvin kastikkeen joukkoon. Kokoa annokset, viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla sekä kantarellivoilla. Ripottele pinnalle parmesaania.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka