Tässä on kaupungin paras sienipasta – kokeile kotona helppoa reseptiä

Syksyn sienisadosta valmistuu herkullisen mehevä pasta. Kokeile Makujen aamu -kokin Marcos Goisin superhyvää reseptiä.

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin syyskuussa herkullinen sienipasta. Reseptin loihtinut kokki Marcos Gois lupaa, että tämä pasta on kaupungin paras! Sieniksi voi valita esimerkiksi kantarelleja tai tatteja – myös suolasienet käyvät. 

– Jos valkoviiniä ei löydy, hapokkuutta voi lisätä valkoviinietikalla tai sitruunamehulla, Marcos Gois vinkkaa.

Sienipasta viimeistellään kantarellivoilla. Nam! 

Tässä on nyt sieniseosongin herkuin pasta! Tällä kertaa sienenä on kantarelli, mutta kokeile pastaa myös tateista…taivaallista! Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • tuorepastaa esim. tagliatelleä n.125g/syöjä.
  • n. 500 g kantarelleja (tai herkku- sametti- tai punikkitateja)
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl hienonnettua timjamia
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 50 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2,5 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 rkl kantarellivoita
  • 50 g parmesaania raastettuna

Kantarellivoi

  • 200 g voita
  • 200 g kantarelleja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kiehauta iso kattilallinen vettä pastaa varten valmiiksi. Laita kuivalle pannulle pilkotut/revityt sienet "hikoilemaan". Pilko sillä välin salottisipuli, valkosipuli sekä yrtit. Lisää voi sienten joukkoon ja paista rapeiksi. Lisää samalle pannulle sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Lisää valkoviini, anna haihtua puoleen. Lisää kanaliemi, timjami ja persilja. Hauduta taas puoleen. Lisää kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä pastaa 1-2 minuuttia kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kääntele se hyvin kastikkeen joukkoon. Kokoa annokset, viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla sekä kantarellivoilla. Ripottele pinnalle parmesaania.  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat