Syötkö tätä aamupalaksi? Annoksessa voi olla jopa enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita

mysli
Myslissä voi olla yllättävän paljon energiaa. Shutterstock

Tiettyjen myslituotteiden korkea rasvamäärä saattaa kauhistuttaa, mutta se ei tarkoita, ettei tuotetta kannata syödä.

MUISTA! Myslin korkea rasvamäärä ei välttämättä ole huono asia, sillä hyvät rasvat kuuluvat monipuoliseen ruokavalioon. Juuri näitä hyviä rasvoja gluteeniton mysli onkin täynnä. Myslin välttelemisen sijaan huomiota kannattaakin kiinnittää annoskokoon.

Gluteeniton ruokavalio ja gluteenittomat tuotteet käsitetään usein terveelliseksi vaihtoehdoksi. Gluteeniton-merkki on kuitenkin verrattavissa vaikka maidoton- tai pähkinätön-merkkeihin: se kertoo vain siitä, mitä tuote sisältää, ei automaattisesti siitä, että tuote olisi terveellisempi. Tästä hyvä esimerkki on gluteeniton mysli.

Annoksessa gluteenitonta mysliä voi olla jopa enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita, kertoo The Daily Meal. Lusikallisessa voita on 12 grammaa rasvaa, kun uutissivuston tutkimassa gluteenittomassa mysliannoksessa oli rasvaa jopa 19 grammaa.

Mysli ja murot sisältävät yleensä gluteenia, sillä ne ovat viljapohjaisia. Viljattomissa mysleissä sen sijaan käytetään pääraaka-aineina paljon rasvaa sisältäviä ainesosia, kuten esimerkiksi pähkinöitä, siemeniä ja kookoshiutaleita.

Korjaus 17.8. klo 9:05: Korjattu otsikkoon ja artikkeliin tieto siitä, että lusikallisen sijaan annoksessa mysliä voi olla enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.