Syötkö tätä aamupalaksi? Annoksessa voi olla jopa enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita
Tiettyjen myslituotteiden korkea rasvamäärä saattaa kauhistuttaa, mutta se ei tarkoita, ettei tuotetta kannata syödä.
MUISTA! Myslin korkea rasvamäärä ei välttämättä ole huono asia, sillä hyvät rasvat kuuluvat monipuoliseen ruokavalioon. Juuri näitä hyviä rasvoja gluteeniton mysli onkin täynnä. Myslin välttelemisen sijaan huomiota kannattaakin kiinnittää annoskokoon.
Gluteeniton ruokavalio ja gluteenittomat tuotteet käsitetään usein terveelliseksi vaihtoehdoksi. Gluteeniton-merkki on kuitenkin verrattavissa vaikka maidoton- tai pähkinätön-merkkeihin: se kertoo vain siitä, mitä tuote sisältää, ei automaattisesti siitä, että tuote olisi terveellisempi. Tästä hyvä esimerkki on gluteeniton mysli.
Annoksessa gluteenitonta mysliä voi olla jopa enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita, kertoo The Daily Meal. Lusikallisessa voita on 12 grammaa rasvaa, kun uutissivuston tutkimassa gluteenittomassa mysliannoksessa oli rasvaa jopa 19 grammaa.
Mysli ja murot sisältävät yleensä gluteenia, sillä ne ovat viljapohjaisia. Viljattomissa mysleissä sen sijaan käytetään pääraaka-aineina paljon rasvaa sisältäviä ainesosia, kuten esimerkiksi pähkinöitä, siemeniä ja kookoshiutaleita.
Lähde: The Daily Meal
Korjaus 17.8. klo 9:05: Korjattu otsikkoon ja artikkeliin tieto siitä, että lusikallisen sijaan annoksessa mysliä voi olla enemmän rasvaa kuin lusikallisessa voita.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"