Taffelilta uusi versio juustonaksuista: "Meiltä on jo pitkään pyydetty"
Elintarvikevalmistajat ovat viime vuosina satsanneet entistä enemmän myös vegaaniseen tuotevalikoimaan. Nyt Taffel on tuomassa suosikkinaksuistaan uuden version.
Ruokakauppojen herkkuhyllyihin lanseerataan vuosittain erilaisia uutuustuotteita. Kerroimme keväällä ja loppukesästä muun muassa jäätelö-, karkki- ja suklaauutuuksista. Näiden tuotteiden joukosta löytyi myös enenevissä määrin vegaanisia vaihtoehtoja, kuten Fazerin kaurapohjaista suklaata ja vegaanista Kolmen Kaverin jäätelöä.
Katso myös video: Tiesitkö? Näin dippijauhe pitäisi sekoittaa kermaviiliin: "Miksi en ollut tajunnut tätä aiemmin?" Juttu jatkuu videon alla.
Uudet juustonaksut vegaanisia ja gluteenittomia
Juustonaksujen valikoima on laajentunut viime aikoina myös muilta osin. Sipsivalmistaja Estrellan hittituoteeksi ovat nousseet muun muassa linsseistä valmitetut juustonaksut.
Lue lisää: Suomen suosituimmat sipsit 2021 – nämä viedään nyt erityisesti käsistä: "Myydään parhaimmillaan satoja tuhansia kuukaudessa"
Nyt Taffel on päättänyt lanseerata vegaanisen version legendaarisista naksuistaan.
– Perinteiset juustonaksut ovat yksi ikisuosikkituotteista ja kiinnostavat kuluttajia. Kasvavan vegaanitrendin myötä meiltä on jo pitkään pyydetty vegaanista vastaavaa tuotetta. Lisäksi meiltä on toivottu laktoosittomia juustonaksuja, Taffelin omistavan Orklan Suomen viestintäjohtaja Nina Olin kertoo.
Loka-marraskuun vaihteessa kauppoihin tuleekin vegaaninen ZuustoSnacks, joka on kehitetty Taffelin ruotsalaisen sisaryrityksen OLW:n toimesta. Naksut ovat myös laktoosittomia ja gluteenittomia.
Naksuhyllyiltä löytyvät tällä hetkellä jo Oikia-brändin vegaaniset kaura-vuustonaksut. Taffelin versiot valmistetaan kauran sijaan maissista.
Miltä ne maistuvat?
Olinin mukaan vegaaniset juustonaksut eivät maistu ihan samoilta kuin alkuperäiset, mutta Taffelilla uskotaan silti niiden menestykseen. Tuotemaistatuksissa ihmiset ovat kehuneet niitä jopa alkuperäisiä versioita paremmiksi.
– Olemme aika varmoja siitä, että myös tästä tulee suosittu tuote perinteisen juustonaksun rinnalle.
Naksujen tarkka resepti on salainen, mutta juuston makua on tavoiteltu erilaisin maustein ja aromein.
Sipsifaneja saattaa kiinnostaa myös parina edellisenä vuotena suursuosioon nousseiden sipsijoulukalenterien kohtalo. Niitä ei Olinin mukaan ole tälle kaudelle tulossa myyntiin. Sen sijaan yritys aikoo laajentaa fanipuotinsa valikoimaa.
Lue myös: Tiedätkö, miksi sipsipussit rapisevat niin kovasti? Suomalaisprofessori paljasti yllättävän syyn
Katso myös video: Oletko aina syönyt Pringlesejä väärin? Helppo kikka näyttää, miten sipsit saa ehjinä ulos Pringles-purkista
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka