Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

TalSa: Uusi kahvilaketju suosii työhönotossa komeita miehiä – ongelmiin Suomessa

barista
Uuden kahvilaketjun työntekijöistä suurin osa on komeita miehiä ja asiakkaat alle 30-vuotiaita naisia. Shutterstock
Julkaistu 21.09.2016 13:13

MTV LIFESTYLE

Suomeen pian rantautuva kahvilaketju on joutunut viranomaisten syyniin erikoisen henkilöstöpolitiikkansa vuoksi.

Tanskalainen mehu- ja kahvibaariketju Joe & the Juice avaa ensimmäisen Suomen myymälänsä marraskuussa Helsinkiin. Konsepti haluaa tarjota asiakkailleen tuoreiden mehujen ja kahvien lisäksi myös erinomaisen asiakaspalvelukokemuksen.

Joe & the Juice -ketjulla on tällä hetkellä 162 liikettä ympäri maailmaa, muun muassa Englannissa, Yhdysvalloissa ja Ruotsissa.  

Vuonna 2002 lanseerattu ketju kertoo panostavansa työntekijöiden koulutukseen ja sitouttamiseen, mikä lisää osaltaan myös asiakastyytyväisyyttä. Nyt yritys on kuitenkin joutunut suurennuslasin alle, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ryhtynyt selvittämään, rikkooko ketjun henkilöstöpolitiikka syrjintälakeja. 

Taloussanomien julkaiseman uutisen mukaan Suomeen rantautuvaa ketjua syytetään nuorten miesten suosimisesta työnhakutilanteissa. 

Verkkosivuilla ei mainintaa ulkonäkövaatumuksista 

Ketjun brändi -ja viestintäjohtaja Kasper Garnell kertoi Taloussanomien haastattelussa, että yhtiö arvioi maakohtaisesti, mikä missäkin maassa toimii. Islannissa lähes puolet työntekijöistä ovat naisia, mutta muissa maissa naisia on keskimäärin vain yksi viittätoista työntekijää kohden.

Miehen mukaan miespuolisten työntekijöiden palkkaaminen ei ollut yhtiön alkuperäisissä suunnitelmissa, vaan se on muodostunut kuin vahingossa osaksi brändiä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tällä hetkellä vironomaisten työtä vaikeuttaa se, että yhtiö ei ole julkaissut rekrytointi-ilmoitusta, josta syrjivä henkilöstöpolitiikka olisi helposti havaittavissa. Myöskään yhtiön verkkosivujen työnhakujärjestelmässä ei esitetä vaatimuksia työnhakijoille.

Aluehallintovirasto päättää tämän viikon aikana, onko tarvetta alkaa selvittää tarkemmin mahdollista syrjintää. Tarvittaessa yhtiöltä pyydetään selvitys mahdollisesta syrjivästä käytännöstä ja siitä, onko työnhakijoihin kohdistuville vaatimuksille perusteita. Selvitysten jälkeen AVI harkitsee, antaako se yritykselle viranomaisohjausta ja onko tapaus syytä ilmoittaa poliisille.

Lähde: Taloussanomat 

Korjaus: 22.9. klo 9:52: Artikkelissa väitettiin virheellisesti, että Aluehallintovirasto päättää tämän viikon aikana, ilmoittaako se syrjinnästä poliisille. Tieto korjattu artikkeliin.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja