Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tärkein seikka uusien perunoiden keittämisessä – muuten voit pilata maun!

Uudet perunat Antti Vahtera
Osaatko keittää varhaisperunat oikein?Bazar Kustannus
Julkaistu 18.06.2015 10:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pitkän uran tehnyt kokki Antti Vahtera opastaa videolla, miten keitetään täydellisiä uusia perunoita.

Television ruokaohjelmista tuttu kokki Antti Vahtera muistuttaa, että yksi tärkeimmistä seikoista uusien perunoiden valmistuksessa on suola. Jos suolaa on liikaa tai liian vähän, voi kesän paras makunautinto mennä pilalle.

– Varhaisperunoita keitettäessä tärkeintä on, että yhdelle litralle vettä laitetaan ruokalusikallinen suolaa. Jos haluaa olla oikein tarkka, niin voi mitata vaa'alla 20 grammaa, Vahtera opastaa videolla.

Keittiömestari Vahteralta ilmestyy lokakuussa uusi keittokirja, Viisi vuodenaikaa (Bazar Kustannus), jossa perehdytään myös varhaisperunoiden valmistamiseen. Vahtera valmistaa eri vuodenaikojen ja kausien tuoreista tuotteista suussasulavia herkkuja, ruokafilosofiaansa ”yksinkertaista, sielua unohtamatta” myötäillen.

Millä niksillä uudet perunat pystyy kuorimaan supernopeasti? Kannattaako perunat lisätä kylmään vai kiehuvaan veteen? Mitä muuta varhaisperunoiden valmistamisessa tulee ottaa huomioon? Katso videolta Antti Vahteran vinkit:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Video: Bazar Kustannus

Tuoreimmat aiheesta

Peruna