Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"

KATSO VIDEO: Näin saat porkkanasta paljon paremman makuista! Videolla Sauli Kemppaisen vinkit.

Keittiömestari Sauli Kemppainen demonstroi Huomenta Suomessa, miten porkkanasta saa kaiken irti. 

Porkkana on yksi suomalaisten suosikkikasviksista, joka maistuu meille niin keitettynä, paahdettuna kuin tuoreena raasteenakin. 

Tuiki tavallisesta porkkanasta saa keittiömestari Sauli Kemppaisen mukaan paljon enemmän irti, jos keskittyy sen ominaismakuun.

Porkkanaa ei kannata keittää vedessä

Kemppainen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten porkkanan saa todella maistumaan porkkanalta.

– Tämä on oikein hyvä esimerkki ruoanlaittofilosofiastani: Raaka-aineen pitäisi maistua siltä itseltään ja vieläpä niin voimakkaasti kuin mahdollista, Kemppainen alusti.

Ensimmäiseksi keittiömestari ohjeisti, ettei porkkanaa kannata missään nimessä keittää vedessä. 

–  Silloin porkkanan sisältä menee keitinveteen ehkä jopa puolet porkkanan ominaismausta. Sittenhän tapahtuu yleensä se vielä kaikista katastrofaalisin tilanne, että heitetään keitinvesi viemäriin, eli maku menee sinne.

Miten porkkana sitten keittiömestari Sauli Kemppaisen mukaan kannattaisi keittää? Millä muulla tavoilla porkkanan makua saa korostettua? Katso videolta vinkit! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!