Keittiömestari Sauli Kemppainen demonstroi Huomenta Suomessa, miten porkkanasta saa kaiken irti.
Porkkana on yksi suomalaisten suosikkikasviksista, joka maistuu meille niin keitettynä, paahdettuna kuin tuoreena raasteenakin.
Tuiki tavallisesta porkkanasta saa keittiömestari Sauli Kemppaisen mukaan paljon enemmän irti, jos keskittyy sen ominaismakuun.
Lue myös: Lapset rakastavat tätä kasvissosekeittoa – joko testasit?
Porkkanaa ei kannata keittää vedessä
Kemppainen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten porkkanan saa todella maistumaan porkkanalta.
– Tämä on oikein hyvä esimerkki ruoanlaittofilosofiastani: Raaka-aineen pitäisi maistua siltä itseltään ja vieläpä niin voimakkaasti kuin mahdollista, Kemppainen alusti.
Ensimmäiseksi keittiömestari ohjeisti, ettei porkkanaa kannata missään nimessä keittää vedessä.
– Silloin porkkanan sisältä menee keitinveteen ehkä jopa puolet porkkanan ominaismausta. Sittenhän tapahtuu yleensä se vielä kaikista katastrofaalisin tilanne, että heitetään keitinvesi viemäriin, eli maku menee sinne.