Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"
Keittiömestari Sauli Kemppainen demonstroi Huomenta Suomessa, miten porkkanasta saa kaiken irti.
Porkkana on yksi suomalaisten suosikkikasviksista, joka maistuu meille niin keitettynä, paahdettuna kuin tuoreena raasteenakin.
Tuiki tavallisesta porkkanasta saa keittiömestari Sauli Kemppaisen mukaan paljon enemmän irti, jos keskittyy sen ominaismakuun.
Porkkanaa ei kannata keittää vedessä
Kemppainen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten porkkanan saa todella maistumaan porkkanalta.
– Tämä on oikein hyvä esimerkki ruoanlaittofilosofiastani: Raaka-aineen pitäisi maistua siltä itseltään ja vieläpä niin voimakkaasti kuin mahdollista, Kemppainen alusti.
Ensimmäiseksi keittiömestari ohjeisti, ettei porkkanaa kannata missään nimessä keittää vedessä.
– Silloin porkkanan sisältä menee keitinveteen ehkä jopa puolet porkkanan ominaismausta. Sittenhän tapahtuu yleensä se vielä kaikista katastrofaalisin tilanne, että heitetään keitinvesi viemäriin, eli maku menee sinne.
Miten porkkana sitten keittiömestari Sauli Kemppaisen mukaan kannattaisi keittää? Millä muulla tavoilla porkkanan makua saa korostettua? Katso videolta vinkit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa