Täydellinen pähkinäherkku vie kielen mennessään – valmistus vie vain pari minuuttia
Samettista pähkinävoita on helppo tehdä itse. Tavallinen levite syntyy pelkistä maapähkinöistä ja suolasta.
Maapähkinävoi on helppo herkku, jota varten tarvitset vain tehosekoittimen. Tavallista maapähkinöitä voi maustaa oman maun mukaisesti. Vain mielikuvitus on rajana.
Jos kaipaat vaihtelua tavalliseen versioon, kokeile kolmea helppoa ja herkullista ohjetta!
Banaani-maapähkinävoi
2 dl banaanilastuja
1 rkl öljyä
3 dl maapähkinöitä
0,5 dl ruskeaa sokeria
0,5 tl suolaa
Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.
Hunajalla maustettu maapähkinävoi
3 dl maapähkinöitä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.
Kanelinen vaahterasiirappi-saksanpähkinävoi
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl pehmeää voita
0,5 dl vaahterasiirappia
ripaus kanelia
Laita ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi massaksi.
Lähde: cheatsheet.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras