Tässä herkullisessa perunamuusireseptissä ei tingitä voista ja kermasta! Vaikka muusi ei ole sieltä kevyimmästä päästä, maku on taatusti kaloreiden arvoinen.
Silloin kun kiire painaa, mutta et halua tinkiä hyvästä kotiruoasta, etukäteen valmistettavat ruoat pelastavat paljolta. Keitot ja laatikkoruoat ovat tyypillisimpiä esimerkkejä etukäteen valmistettavista ruoista, mutta myös perunamuusin voi valmistaa hyvissä ajoin – jopa kaksikin päivää ennen ruokailua.
Tämä herkullinen ennakoivan ruoanlaittajan perunamuusi kuuluu Bon Appétit -sivuston vuoden 2018 suosituimpien reseptien joukkoon.
LUE MYÖS: Maku ei ainoa tekijä – tiesitkö, tästä syystä perunoiden keitinveteen lisätään suolaa?
Uudelleenlämmitystä ei huomaa, vaan muusi maistuu siltä, kuin se oli juuri valmistettu. Mutta kuinka tämä on mahdollista?
Herkullisen maun ja täydellisen rakenteen salaisuus piilee rasvaisissa raaka-aineissa.
– Yhdistäessäsi voin, maidon ja kuumat perunat, rasva peittää perunoiden tärkkelyksen estäen ruokalajia muuttumasta tahmaiseksi, möykkyiseksi tai kumiseksi, Bon Appetit -sivustolla kerrotaan.
Täydellinen perunamuusi
1,5 kg perunoita pestynä
suolaa
n. 2 dl kermaa
n. 2 dl täysmaitoa
250 g voita kuutioina
1 ¼ dl ranskankermaa
mustapippuria
Aseta perunat kattilaan kylmään veteen. Lisää joukkoon reilusti suolaa. (Veden kuuluu maistua merivedeltä.) Anna veden kiehahtaa ja keitä perunoita miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivua kuumassa kattilassa.
Lämmitä sillä välin 1 ¾ dl maitoa ja 1 ¾ dl kermaa kattilassa. Purista kuumat perunat yhdessä voin kanssa muusiraudan läpi. Jos et omista rautaa, kuori perunat ja muusaa kuumat perunat ja voi survimella. Sekoita, kunnes muusi on tasaista. Sekoita kuuma maito-kermaseos perunoiden joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna muusin jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä. Ennen tarjoilua siirrä muusi kattilaan ja lisää joukkoon ¼ dl maitoa ja ¼ dl kermaa. Kuumenna matalalla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes muusi on lämmennyt. Tarjoile ja nauti!
Lähde: Bon Appétit