Perunamuusiin lisätään perinteisesti maitoa, mutta suosikkiruoka voi maistua uskomattoman hyvälle myös ilman tätä ainesosaa.
RealSimple-sivustolle kirjoittanut Ananda Eidelstein kertoo maidottoman perunamuusin maistuvan niin hyvälle, ettei hän aio enää palata perinteiseen valmistustapaan. Naisen mukaan perunamuusiin saa täyteläistä makua ja rakennetta yhden maagisen ainesosan avulla, eikä tämä suinkaan ole voi, niin kuin moni saattaisi odottaa.
LUE MYÖS: Yksinkertainen kikka estää kuorittuja perunoita tummumasta – eikä se ole kylmä vesi!
Kyseessä on nimittäin japanilaisen keittiön kulmakivi, käyneistä soijapavuista valmistettu miso-tahna. Moni saattaa vierastaa tätä monille suomalaisille vieraampaa raaka-ainetta, mutta sitä kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan. Miso nostaa perunoiden omaa makua esille samalla, kun se antaa ruokaan ihanaa kermaisuutta.
Poimi videolta perinteisen perunamuusin resepti. Artikkeli jatkuu videon alla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Tässä reseptissä muusi valmistetaan puneravista Rosamunda-perunoista, ja muusin joukkoon lisätään myös sipulia makua antamaan.
Maidoton perunamuusi (kuudelle)
n. 2 kg Rosamunda-perunoita kuorittuina ja pilkottuina
½ sipuli
2 rkl voita/öljyä
5 salottisipulia hienonnettuna
2 rkl vaaleaa misoa
1 tl hienoa merisuola
mustapippuria
Aseta pilkotut perunat ja sipuli kattilaan laakeaan kattilaan kylmään veteen. Anna kiehahtaa ja keitä perunoita, kunnes ne ovat kypsiä, noin 20 minuuttia.
Sillä välin, kun perunat kiehuvat, sulata voi pienessä kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut salottisipulit. Paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Siirrä kattila liedeltä ja lisää joukkoon miso.
Ota keitinvettä talteen noin 1,5 desilitran verran. Kaada perunoista loppu vesi pois ja poista myös sipuli. Muusaa kypsät perunat. Lisää perunoiden joukkoon voi-sipuli-miso-sekoitus, suola ja rouhittu mustapippuri. Lisää joukkoon vähitellen perunoiden keitinvettä, kunnes lopputulos on rakenteeltaan sopivaa.
Lähde: RealSimple