Michelin-kokitkin syövät tavallista arkiruokaa. Maailmankuulu ranskalaiskokki Éric Ripert vinkkasi Instagram-tilillään helpon ruoan säilyketonnikalasta.
Videolla: Testaa myös Katin helppo tonnikala-nachopelti!
Kuten jo maaliskuussa 2020 uutisoitiin, useat tunnetut keittiömestarit ja huippukokit ovat joutuneet sulkemaan ravintoloitaan niin Suomessa kuin maailmalla. Samalla kokit ovat myös muiden ihmisten tapaan eristäytyneet koteihinsa ja ryhtyneet entistä aktiivisemmiksi sosiaalisessa mediassa. Arvostetut maailmankuulut kokit, kuten maailman parhaimmaksi valitun, Italiassa sijaitsevan kolmen Michelin-tähden Osteria Francescana -ravintolan keittiömestari Massimo Bottura, jakavat nyt somessa arkiruokareseptejään ja järjestävät livekokkikouluja.
New Yorkissa kolmen Michelin-tähden Le Bernardin -huippuravintolaa normaalisti pyörittävä Éric Ripert päätti myös ryhtyä helpottamaan ihmisten karanteenielämää helpoilla arkiruokaresepteillä. Ripert jakoi Instagram-tilillään aiemmin muun muassa helpon ja hyvän jauhelihakastikkeen reseptin kuvien ja videoiden kera.
Lisäksi Ripert vinkkasi erinomaisen käyttötavan säilyketonnikalalle, jota monet ovat hamstranneet koronakriisissä koteihinsa. Huippukokki valmisti tonnikalasta majoneesipohjaisen tahnan, joka sopii täydellisesti vaikka paahtoleivän päälle. Tonnikalatahnaa voi kokeilla myös esimerkiksi pastassa tai uuniperunoiden täytteenä.
Huippukokin tonnikalavoileivät
Painamalla nuolesta oikealle, näet lisää Eric Ripertin kuvia tonnikalaleipien valmistamisesta. Jos kuva ei näy, katso se täältä.
1 prk tonnikalaa
Muutama ruokalusikallinen majoneesia
Dijon-sinappia
Pari tippaa srirachakastiketta
Kevätsipulia hienonnettuna
Sitruunan mehua
Lisäksi: Paahtoleipiä ja kasviksia
1. Valuta tonnikalapurkista neste. Laita tonnikala kulhoon ja sekoita joukkoon sopiva määrä majoneesia, sinappia, srirachaa, kevätsipulia sitruunamehua. Maistamalla löydät oikean suhteen!
2. Paahda paahtoleivät.
3. Levitä tonnikalatahnaa paahtoleipien päälle ja viimeistele leivät kasviksilla. Nauti lounaaksi salaatin kera.
Lue myös: Ruokatoimittaja testasi 5 tapaa lohen kypsentämiseen – yksi menetelmä ylivoimaisesti paras: Nopeaa, helppoa ja mehevää!
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran huhtikuussa 2020.