Maailmankuulu ranskalaiskokki Éric Ripert vinkkaa Instagram-tilillään ohjeen helppoon jauhelihakastikkeeseen.
Useat tunnetut keittiömestarit ja huippukokit ovat joutuneet sulkemaan ravintoloitaan niin Suomessa kuin maailmalla. Samalla he ovat myös muiden ihmisten tapaan eristäytyneet koteihinsa ja ryhtyneet entistä aktiivisemmiksi sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi maailman parhaimmaksi valitun, Italiassa sijaitsevan kolmen Michelin-tähden Osteria Francescana -ravintolan keittiömestari Massimo Bottura on aloittanut Instagramissa omat kokkikoulu-livelähetyksensä perheensä kanssa.
New Yorkissa kolmen Michelin-tähden Le Bernardin -huippuravintolaa normaalisti pyörittävä Éric Ripert on puolestaan päättänyt ryhtyä helpottamaan ihmisten karanteenielämää helpoilla arkiruokaresepteillä. Ripert jakoi Instagram-tilillään viime viikolla helpon jauhelihakastikkeen reseptin kuvien ja videoiden kera.
Jos päivitys ei näy, katso se täältä.
Monet kiittelivät Ripertia Instagramissa reseptin jakamisesta.
– Takaisin perusasioiden äärelle, eräs Instagram-käyttäjä totesi tyytyväisenä.
Michelin-kokin helppo jauhelihakastike
Näin Ripert suosittelee tekemään helpon jauhelihakastikkeen. Ota huomioon, että kyseessä on tässä tapauksessa yhden, tai maksimissaan kahden hengen annos.
- Kuullota pannulla öljyssä 5 pilkottua valkosipulinkynttä ja neljäsosa pilkottua sipulia.
- Lisää pannulle 200 g jauhelihaa ja ruskista.
- Mausta suolalla, pippurilla ja Provencen yrtit -mausteseoksella (esim. oregano, meirami, rosmariini, timjami, kynteli)
- Kun jauheliha on täysin ruskistunut, lisää 1 (ylikypsä) tomaatti kuutioituna.
- Lisää joukkoon ¼ purkki tomaatikastiketta ja anna porista hiljalleen noin 20 minuuttia
- Keitä pasta suolavedessä.
- Annostele pasta lautaselle ja kaada päälle kastike. Viimeistele annos raastetulla juustolla.
Lue myös: Pakastealtaan pelastajasta syntyy nyt täydellinen jauheliharuoka lohduksi – milloin söit viimeksi tätä legendaarista piirakkaa?
Lähde: Instagram
***
Näin jauheliha paistetaan oikein – Kari Aihinen näyttää:
8:14