Luumukiisseli on joulun klassikkojälkiruoka, joka maistuu joko riisipuuron kanssa tai sellaisenaan. Poimi perinneherkun resepti!
Koulun kotitaloustunneilta tutusta Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan Keitämme ja leivomme 2 -kirjasta(WSOY) löytyy perinteisen luumukiisselin resepti. Verestä muistoja ja valmista perinteistä kiisseliä joulun iloksi!
Luumukiisseli
100 g kuivattuja luumuja
6 dl vettä
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
Suurus:
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja
Pane luumut sokerilla maustettuun veteen likoon muutamaksi tunniksi.
Keitä luumuja liotusvedessään niin kauan, että ne pehmenevät.
Nosta luumut reikäkauhalla tai lusikalla ja pane tarjoiluastiaan.
Lisää sitruunan mehu keitinliemeen ja suurusta keitto.
Kaada kiehahtanut keitto luumujen päälle tarjoiluastiaan ja jäähdytä ruoka.
Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.