Imelletyn perunalaatikon resepti – tee itse klassikkoherkkua!
Perinteinen suomalainen jouluherkku, imelletty perunalaatikko valmistuu helposti myös kotona, kun ruoanlaittoon varaa hieman tavallista enemmän aikaa.
Koulun kotitaloustunneilta tutussa Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan teoksessa Keitämme ja leivomme 1 (WSOY) esitellään perinteisen, imelletyn perunalaatikon resepti. Valmista tänä jouluna itse herkullista klassikkolaatikkoa!
Imelletty perunalaatikko -ohje
6 ruokailijalle
1 1/2 kg perunoita
3 rkl vehnäjauhoja
3–5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl margariinia tai voita
Vuokaan:
margariinia
Pese perunat ja keitä ne kuorineen.
Kuori perunat kuumina ja soseuta heti sosemyllyllä tai survo perunasurvimella.
Lisää soseeseen vehnäjauhot.
Peitä seos ja anna sen imeltyä pari kolme tuntia tai yön yli.
Lisää maitoa ja suola. Sokeria voi lisätä teelusikallisen, jos imeltymisaika on lyhyt.
Voitele suuri korkea vuoka ja kaada seos siihen. Täytä vuoasta 3/4, sillä seos kuohuu kypsentämisen aikana.
Paista perunalaatikkoa 175 asteessa uunin alaosassa 2–3 tuntia.
Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY)
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka