Joulutortut ovat kiinteä osa monen suomalaisen joulupöydän makeaa tarjontaa. Oletko tullut ajatelleeksi, että luumuhillon voi valmistaa joulupöytään myös itse?
Juha Ruusuvuoren kirjassa Kampelaa ja kadonneita luumuja – makumuistoja laivan kapyysista (John Nurmisen säätiö) esitellään luumuhillon resepti. Tämä herkullinen hillo sopii oivallisesti joulutorttujen täytteeksi.
HUOM! Jos teet itse luumuhillon, paista ensin taitellut tortut ilman hilloa ja lisää hillo vasta jälkikäteen, sillä itse tehty luumuhillo ei välttämättä kestä kuumuutta samaan tapaan kuin kaupan valmis hillo.
Finlandin kadonnut luumuhillo
200 g kuivattuja, kivettömiä luumuja (1 pss)
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 kanelitanko
3 kokonaista kardemummansiementä
2 rkl rommia
Keitä luumuja. sokeria, vettä sekä mausteita miedolla lämmöllä kattilassa, kunnes luumut pehmenevät.
Poista kanelitanko ja kardemummansiemenet.
Lisää rommi ja soseuta seos hilloksi.
Jäähdytä luumuhillo ja nosta se jääkaappiin. Hillo säilyy jääkaapissa useamman viikon.
Lähde: Juha Ruusuvuori: Kampelaa ja kadonneita luumuja - makumuistoja laivan kapyysista (John Nurmisen säätiö)
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.