Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hellapoliisin Glögi

Julkaistu 05.12.2013 08:41

Glögin valmistus on helppoa. Voit käyttää mitä tahansa mehua, tummaa tai vaaleaa oman makusi mukaan. Laimenna laimentamaton mehu omaan makuusi sopivaksi. Kokeile myös päärynä- tai omenamehua, tai valmista upea glögi itse tehdystä mehusta. Mausteena voit käyttää myös neilikkaa, kardemummaa ja inkivääriä.

4 annosta

  • 8 dl vahvaa mehua (mehua tai vettä ja mehua)
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • suikale appelsiininkuoriraastetta

Lisäksi

  • rusinoita ja mantelilastuja

Valmistusohje

Laita mehu kattilaan ja lisää joukkoon kanelitanko ja tähtianis.

Pese appelsiini hyvin ja ota perunankuorimaveitsellä suikale kuorta.

Lisää kattilaan.

Anna glögin kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.

Poista mausteet ja tarjoa glögi rusinoiden ja mantelilastujen kanssa.

Vinkki! Anna jouluviemiseksi pullo itse tehtyä mehua ja ripusta kaulaan pieni maustepussi.

Liimaa etiketiksi jouluglögin resepti.

Tuoreimmat aiheesta

Glögi