Hellapoliisin Glögi
Glögin valmistus on helppoa. Voit käyttää mitä tahansa mehua, tummaa tai vaaleaa oman makusi mukaan. Laimenna laimentamaton mehu omaan makuusi sopivaksi. Kokeile myös päärynä- tai omenamehua, tai valmista upea glögi itse tehdystä mehusta. Mausteena voit käyttää myös neilikkaa, kardemummaa ja inkivääriä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 dl vahvaa mehua (mehua tai vettä ja mehua)
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
- suikale appelsiininkuoriraastetta
Lisäksi
- rusinoita ja mantelilastuja
Valmistusohje
Laita mehu kattilaan ja lisää joukkoon kanelitanko ja tähtianis.
Pese appelsiini hyvin ja ota perunankuorimaveitsellä suikale kuorta.
Lisää kattilaan.
Anna glögin kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.
Poista mausteet ja tarjoa glögi rusinoiden ja mantelilastujen kanssa.
Vinkki! Anna jouluviemiseksi pullo itse tehtyä mehua ja ripusta kaulaan pieni maustepussi.
Liimaa etiketiksi jouluglögin resepti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa