Täydellistä uunilohta! Tärkeimmät vinkit kalan paistamiseen uunissa
Näin paistat maukasta kalaa uunissa! Katso videolta kokkien vinkit.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin maaliskuussa, miten kalan paistaminen pannulla onnistuu parhaiten.
– Tärkeintä kala-aterian valmistuksessa ovat laadukkaat raaka-aineet, hyvä maustaminen ja maltti, sillä kalaa ei tule kypsentää liian kauaa, Pro Kala -yhdistyksen tiedotteessa vinkattiin.
Kokonaisina uunissa paistettaviksi sopivat esimerkiksi lohi, kirjolohi, taimen, siika ja lahna.
Samalla kalayhdistys antoi neuvonsa myös herkulliseen uunikalaan. Uunissa paistamiseen soveltuvat kokonaiset kalat, fileet ja kalapalat joko sellaisenaan tai kastikkeessa.
Kypsennysaikaan vaikuttaa myös paistoastia
Pro Kala ry:n mukaan uunikypsennys sopii kaikenkokoisille kaloille, ja parhaan lopputuloksen saa käyttämällä paistomittaria etenkin kokonaisten kalojen ja isojen fileiden kohdalla.
– Kannattaa muistaa, että resepteissä olevat paistoajat ovat aina ohjeellisia ja kala kypsyy vielä myös sen jälkeen, kun se on otettu uunista.
Kala kypsennetään yleensä uunissa 180–200 asteessa. Moni ei tule ajatelleeksi, että myös paistoastialla on vaikutusta kalan kypsennykseen.
– Kalan kypsennysaika pitenee, jos paistoastia on posliinia tai lasia tai jos paistat kalaa folion alla.
Katso jutun yllä olevalta videolta lisää vinkkejä kalan paistamiseen uunissa.
Nappaa resepti: Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku