Kun teet myslin itse, tiedät taatusti mitä se sisältää – ei ainakaan turhaa sokeria!
Aamu alkaa mukavasti myslillä, mutta kaupan pussit sisältävät reippaasti myös sokeria. Kokeile tätä reseptiä ja paahda aamujesi iloksi oma herkkusekoitus.
Herkkumysli:
6 dl kaurahiutaleita
5 dl ruishiutaleita
1 dl pellavansiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl tummaa siirappia
2 dl vettä
0,5 dl murskattua hasselpähkinää
1 rkl öljyä
1. Sekoita hiutaleet keskenään. Sekoita joukkoon siemenet ja hasselpähkinät.
2. Sekoita toisessa astiassa siirappi, vesi ja öljy. Lisää kuiva-aineisiin ja sekoita nopeasti.
3. Lisää nestemäinen hiutaleisiin ja sekoita nopeasti
4. Levitä seos leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
5. Mikäli haluat vaihtelua, lisää mukaan manteleita, kanelia tai kardemummaa. Myös rusinat, luumut ja karpalot sopivat mysliin, mutta ne kannattaa lisätä mukaan vasta kypsennyksen jälkeen.
Lähde: Mitt Kök